Βαρκελώνη: Διαδηλώσεις με... νεροπίστολα κατά του τουρισμού

Metrosport Team07 Ιουλίου 2024

Personae non gratae φαίνεται πως είναι στη Βαρκελώνη οι τουρίστες, με χιλιάδες διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους εκφράζοντας την οργή τους για τον υπερτουρισμό στη χώρα.

Τουλάχιστον 2.800 άτομα διαδήλωσαν κατά μήκος μιας παραλιακής συνοικίας της Βαρκελώνης, με το σύνθημα «Αρκετά! Ας βάλουμε όρια στον τουρισμό», καλώντας την Πολιτεία να περιορίσει την ετήσια εισροή τουριστών.

«Η Βαρκελώνη δεν πωλείται» και «Οι τουρίστες να πάνε σπίτι τους», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Μάλιστα, αρκετοί διαδηλωτές  χρησιμοποίησαν νεροπίστολα εναντίον τουριστών που έτρωγαν σε εστιατόρια σε δημοφιλή μέρη, εμποδίζοντας επισκέπτες από το να μπουν στα ξενοδοχεία. 

 Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, το διαρκώς αυξανόμενο κόστος στέγασης στην πόλη είναι ένα από τα κύρια ζητήματα των διαδηλωτών, μαζί με τις επιπτώσεις του τουρισμού στο τοπικό εμπόριο και τις συνθήκες εργασίας στην πόλη του 1,6 εκατομμυρίων κατοίκων.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος της Βαρκελώνης, Jaume Collboni, ετοιμάζεται ένα σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση όλων των βραχυχρόνιων μισθώσεων μέχρι το 2028, προκειμένου να περιοριστεί η αύξηση του κόστους στέγασης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ηΗ βορειοανατολική παραθαλάσσια πόλη με τα διάσημα αξιοθέατα, δέχτηκε πέρυσι περισσότερους από 12 εκατομμύρια τουρίστες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.