Στήλες Value Bet

Value Bet: Με νέο προπονητή για να αντιδράσει

Πέτρος Χαριζακλής23 Σεπτεμβρίου 2023

Καλημέρα στην παρέα και καλό σαββατοκύριακο. Δεν πήγε καλά η προηγούμενη στήλη, αρκετά σημεία χάθηκαν στις λεπτομέρειες. Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ευρωπαϊκή, μένει να δούμε πόσο θα επηρεαστούν οι ομάδες που είχαν υποχρεώσεις. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και πάμε στο σήμερα να δούμε τι έχουμε κρατήσει.

Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα της Τσεχίας, στο «Ντόλιτσεκ» η Μποέμιανς υποδέχεται την Σίγκμα Όλομουτς.

Δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες η Μποέμιανς, μένοντας στο 1-1 με την Μπάνικ. Εντός διαχρονικά είναι δυνατή, αλλά και φέτος και πέρυσι δυσκολεύτηκε να πάρει αρκετές νίκες στο πρώτο μισό της σεζόν. Η Όλομουτς είναι σε τρομερή φόρμα με τρεις συνεχόμενες νίκες, μεσολάβησε και μία νίκη-πρόκριση στο Κύπελλο άρα πάμε στα τέσσερα σερί τρίποντα. Η ομάδα του Γίλεκ έχει μάθει να παίρνει βαθμούς και όταν δεν παίζει καλά, εντός έχει το απόλυτο (4-0-0), εκτός έχασε μόνο από Σπάρτα και Πλζεν. Το σετ είναι λάθος στα δικά μου μάτια, οι μπουκ υποτιμούν την Σίγκμα οπότε θα πάω στα δεξιά με κάλυψη στο 2 (0 ΑΗ) στο 2,30.

Συνεχίζουμε λίγο πιο δίπλα στη Σλοβακία, για το Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε-Ποντμπρέζοβα.

Μόλις ένας βαθμός για την γηπεδούχο και αυτός στην πρεμιέρα. Εκτοτε μετράει πέντε διαδοχικές ήττες, τελευταία το 3-4 από τη Σπαρτάκ Τρνάβα. Κάποια νέα μεταγραφικά αποκτήματα της έδωσαν έξτρα ώθηση όμως χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να δέσουν. Η Ποντμπρέζοβα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι, μετά τη διακοπή επέστρεψε στις νίκες και μέχρι στιγμής έχει κάνει τρεις τρομερά δύσκολες εξόδους με απολογισμό δύο ήττες και μία νίκη. Τώρα είναι το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι μέχρι στιγμής που έχει να δώσει εκτός έδρας. Αν δει κανείς τη βαθμολογία και τη διαφορά 12 βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες, θα πει αυτό που σκέφτηκα και εγώ. Υπάρχει αξία στο 1,80 του διπλού, το περίμενα αρκετά πιο κάτω.

Επιστρέφουμε στην Τσεχία για το Χράντετς Κράλοβε-Γιάμπλονετς.

Η ομάδα της Βοημίας δεν έχει ξεκινήσει όπως θα περίμενε και το γεγονός πως έχει 7 βαθμούς οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έδρα της. Προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες όπου δέχθηκε 10 γκολ, η τελευταία ήταν διασυρμός με 5-1 από τη Μλάντα. Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα του κόουτς Βέμπερ που απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Βάτσλαβ Κόταλ (πρώην Σπάρτα). Η Γιάμπλονετς παραχώρησε 1-1 στη Λίμπερετς στο τοπικό ντέρμπι, ωστόσο παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας χωρίς τρίποντο. Δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο, το στυλ της είναι αμυντικό και αργά ή γρήγορα περιμένω τον κόουτς Λάταλ να αποτελέσει παρελθόν. Η Χράντετς Κράλοβε θέλει να βγάλει αντίδραση και με σύμμαχο τον νέο κόουτς που θα δώσει άλλη ψυχολογία αλλά και το ένθερμο κοινό της, μπορεί να κερδίσει. Ο άσος καλοπληρώνει στο 2,22.

Κλείνουμε τη στήλη, με το Μπράγκα-Μποαβίστα από το πρωτάθλημα Πορτογαλίας.

Η Μπράγκα μετά την ήττα από τη Φαρένσε στο πρωτάθλημα, φαίνεται να έχει μείνει πίσω από την κορυφή. Μεσοβδόμαδα έχασε και 1-2 από τη Νάπολι στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας ξανά τα αμυντικά κενά της. Εντός έδρας σαφώς έχει το προβάδισμα, αλλά δεν ξέρω πόσο θα την επηρεάσει το μεσοβδόμαδα. Στο πρωτάθλημα μετράει 5 g/g. Η Μποαβίστα δεν καταλαβαίνει τίποτα, συνεχίζει στην κορυφή της βαθμολογίας με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Τελευταίο της θύμα η Τσάβες (4-1), σε ένα ματς που στο 11’ κέρδιζε ήδη 3-0. Δεν δείχνει να επηρεάζεται από τα θέματα πληρωμών που υπάρχει, δείχνει δεμένη ομάδα. Μετράει κι αυτή 5 g/g στο πρωτάθλημα. Προφανής η επιλογή σε τίμια απόδοση (1,72).

Μονό Σαββάτου

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ – ΣΙΓΚΜΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ 2 (0 ΑΗ)   2,3

Δυάδα ΣΚ

ΖΕΜΠΛΙΝ ΜΙΧΑΛΟΒΤΣΕ – ΠΟΝΤΜΠΡΕΖΟΒΑ 2   1,80

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ G/G   1,72

Μονό Κυριακής

ΧΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ – ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ 1   2,22

Πέτρος Χαριζακλής

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.