Στήλες Value Bet

Value Bet: Για τον τίτλο μετά από 13 χρόνια

Πέτρος Χαριζακλής18 Μαΐου 2024

Καλημέρα σε όλη την παρέα και καλό σαββατοκύριακο. Την περασμένη εβδομάδα το κίνητρο δεν μας δικαίωσε, μόνο η Νασιονάλ Μαδέιρα στάθηκε αντάξια των περιστάσεων και πανηγύρισε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μετά από τρία χρόνια. Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει από το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας.

Ξεκινάμε από την Τσεχία και τα πλέι οφ, όπου η Βικτόρια Πλζεν υποδέχεται την Μπάνικ Οστράβα.

Μεσοβδόμαδα είχαμε εμβόλιμη στην Τσεχία, με την Πλζεν να προέρχεται από ήττα στην έδρα της Σλάβια η οποία όμως δεν την επηρέασε αφού είναι αδιάφορη. Πλέον, με τον τελικό Κυπέλλου σε τέσσερις μέρες μετά το παιχνίδι με την Μπάνικ, ο κόουτς Κούμπεκ λογικά θα κάνει αλλαγές. Από την άλλη, η Μπάνικ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και έχει πέσει στην 5η θέση. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές της γηπεδούχου για να πάρει θετικό αποτέλεσμα και να τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Σλοβάτσκο, αν δεν θέλει να χάσει την Ευρώπη. Θα κοντράρω το φαβορί και θα πάω στο Χ2.

Παραμένουμε στην Τσεχία και πάμε στα πλέι άουτ, όπου η Μπουντεγιόβιτσε υποδέχεται τη Γιάμπλονετς.

Από ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Ζλιν προέρχεται η Μπουντεγιόβιτσε και παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Τουλάχιστον θα μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των μπαράζ, αν παραμείνει εκεί. Στο «Στρελέτσκι» είναι πιο δυνατή και το παιχνίδι κόντρα στη Γιάμπλονετς είναι must win. Μετράει επτά συνεχόμενα g/g. Η φιλοξενούμενη μετά τη νίκη επί της Παρντούμπιτσε εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία και πλέον είναι αδιάφορη. Έτσι κι αλλιώς, μακριά από την έδρα της δεν είναι τόσο καλή. Ο άσος έχει αξία στο 1,91 και μπαίνει στις επιλογές μου.

Συνεχίζουμε στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας, με την Ακαντέμικο Βισέου υποδέχεται τη Μαρίτιμο.

Αδιάφορη η γηπεδούχος, προέρχεται από ήττα εκτός έδρας από τη Λεϊρία και απλά περιμένει να τελειώσει η χρονιά. Θέλει να δώσει μια καλή εμφάνιση μπροστά στο κοινό της, όμως βαθμολογικό κίνητρο δεν έχει. Η Μαρίτιμο από την άλλη, προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες και είναι εδώ και 14 ματς αήττητη. Ξέρει πως δεν είναι στο χέρι της η κατάκτηση της 3ης θέσης καθώς βρίσκεται στο -1 από την AVS. Εκείνη βέβαια πρέπει να κάνει το καθήκον της και να κερδίσει και την ίδια ώρα να περιμένει δώρο από την Τοντέλα. Το διπλό στο 1,72 έχει αξία και μπαίνει στις επιλογές μου.

Κλείνουμε με Αυστρία, όπου η Στουρμ Γκρατς υποδέχεται την Αούστρια Κλάγκενφουρτ.

Μετά από 13 χρόνια στην Αυστρία κρίνεται ο πρωταθλητής στην τελευταία αγωνιστική. Η Στουρμ παρά το 2-2 στην έδρα της Λίντσερ την προηγούμενη αγωνιστική, συνεχίζει να κρατάει στα χέρια της την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στο +2 από τη Σάλτσμπουργκ όπως και πριν 13 χρόνια, αλλά χρειάζεται μόνο νίκη επί της Κλάγκενφουρτ για να το κατακτήσει. Aν το καταφέρει θα κάνει το νταμπλ και θα παίξει και στο league stage του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Η φιλοξενούμενη προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και αυτό έκανε το έργο της για να βγει 5η δύσκολο έως απίθανο. Χρειάζεται να κερδίσει τη Στουρμ και παράλληλα να χάσει η Χάρτμπεργκ από τη Ραπίντ. Το κίνητρο για το πρωτάθλημα είναι μεγαλύτερο και επειδή ο άσος είναι μικρός μόνος του, θα τον συνδυάσω με over για καλύτερη απόδοση.

Δυάδα σαββατοκύριακου

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ X2  2,08

ΤΣΕΣΚΕ ΜΠΟΥΝΤΕΓΙΟΒΙΤΣΕ – ΓΙΑΜΠΛΟΝΕΤΣ 1  1,91

Δυάδα Κυριακής

ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΟ ΒΙΣΕΟΥ-ΜΑΡΙΤΙΜΟ 2  1,72

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ 1+OVER  1,75

--------------------------------------------

Πέτρος Χαριζακλής

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.