Βαγγέλης Παυλίδης: Αυτός είναι ο πρώτος σκόρερ στην Eredivisie

Δημήτρης Μπασμπαρέλας06 Μαΐου 2024

Ρεκόρ και πρώτος σκόρερ… Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς στην ολλανδική Eredivisie με τα χρώματα της ΑΖ Αλκμάαρ και να γράφει ιστορία. Στην αναμέτρηση με την Τβέντε έβαλε το κρίσιμο και νικητήριο τέρμα (66ο λεπτό), με το οποίο η ομάδα του έκανε την ανατροπή με 2-1 και έμεινε ζωντανή για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου.

Βέβαια, η ΑΖ (61 βαθμούς) υπολείπεται δύο βαθμούς από την αντίπαλο της (η Τβέντε έχει 63), ενώ απομένουν δύο ακόμη αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. Δεν είναι το φαβορί η ομάδα του Παυλίδη, ωστόσο το παλεύει, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League.



Έχει σκοράρει σε 23 ματς!


Ποιο είναι, όμως, το εντυπωσιακό ρεκόρ του 25χρονου Έλληνα επιθετικού; Καταρχάς θα πρέπει να καταγραφεί ότι έφτασε ήδη τα 28 τέρματα σε 32 επίσημες συναντήσεις για το Πρωτάθλημα. Έχει παίξει σε όλες, ενώ το επίσης εντυπωσιακό και αξιοσημείωτο είναι ότι έβαλε γκολ στις 23 εξ αυτών!

Ο Παυλίδης είναι πρώτος σκόρερ στην Ολλανδία, έχοντας αυτή τη στιγμή ένα γκολ περισσότερο από τον Λουκ Ντε Γιονγκ της PSV Αϊντχόφεν (27). Παράλληλα, έχει μοιράσει δύο ασίστ, ενώ υπενθυμίζεται ότι φέτος έβαλε και τρία γκολ στο Conference League, στους ομίλους.

Στο Πρωτάθλημα, από τα 28 τέρματα, έβαλε τα 16 εντός έδρας και τα 12 εκτός. Έκανε ένα χατ-τρικ στην αναμέτρηση με τη Χέρενφεν και είναι λογικό να έχει τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών club με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

Στην ιστορία του συλλόγου


Οι Έλληνες επιθετικοί έχουν… πέραση στην Ολλανδία. Ο Παυλίδης φρόντισε να συνεχίσει την παράδοση. Η ολλανδική έκδοση του Opta τον χαρακτηρίζει «κυνηγό», αφού είναι ο 2ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, όπου αγωνίζεται, μετά από τον Κις Κιστ, που βάζει 28 τέρματα. Ο Κιστ σε δύο διαφορετικές περιόδους με την Αλκμάαρ είχε βάλει 34 και 29 αντίστοιχα (34 το 1978-79, 29 το 1981-82).

Φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση, με αφορμή τη δαιμονιώδη φόρμα του Παυλίδη, τίθεται εύλογα το ερώτημα πώς ο 25χρονος επιθετικός δεν έπαιξε ούτε λεπτό στον τελικό για την πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στο EURO, με αντίπαλο τη Γεωργία... Η τρέχουσα αξία αγοράς του Βαγγέλη Παυλίδη, σύμφωνα με το Transfermarkt, είναι στα 22 εκ. ευρώ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.