Οριστική συμφωνία Ευγενίου-Μονεμβασιώτη, οι όροι του προσυμφώνου

Βασίλης Μάστορας23 Ιουλίου 2024

Τελικά μετά τις εντάσεις βγήκε λευκός καπνός από τις συζητήσεις Ευγενίου-Μονεμβασιώτη. 

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν προσύμφωνο μεταβίβασης ονομαστικών μετοχών, στο οποίο προβλέπεται ρήτρα 200.000 ευρώ σε περίπτωση που η μία ή η άλλη πλευρά ακυρώσει τη συμφωνία μέχρι την τυπική ολοκλήρωση της μεταβίβασης.

Σύμφωνα με του όρους του προσυμφώνου ο κ. Ευγενίου υποχρεούται να επιτρέψει στους ορκωτούς λογιστές του αγοραστή κ. Μονεμβασιώτη, να ελέγξουν επί πέντε μήνες τα βιβλία της ΠΑΕ. Το ποσό που θα προκύψει ως χρέη της εταιρείας, κατά το χρονικό διάστημα που ήταν ιδιοκτήτης του Π.Ο.Τ. Ηρακλής ο κ. Ευγενίου, θα αφαιρεθεί από το συνολικό τίμημα των 600.000 ευρώ που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών για την εξαγορά της ΠΑΕ. Το ποσό που θα απομείνει θα πρέπει να καταβληθεί στον κ. Ευγενίου μέχρι τις 31.5.2025. 

Οι δύο πλευρές επέλεξαν αυτό τον τρόπο του διακανονισμού, καθώς είναι αδύνατον για τον κ. Μονεμβασιώτη να γνωρίζει το ύψος των οφειλών που θα κληθεί αυτός να καλύψει στο προσεχές διάστημα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι αναγκαίο για τα συμφέροντα της ΠΑΕ να αναληφθεί η Διοίκηση από τον κ. Μονεμβασιώτη, ώστε άμεσα να αρχίσει να γίνεται ο σχεδιασμός της νέας ομάδας.

Όλα ήταν στον αέρα μετά τις διαφωνίες που είχαν οι δύο πλευρές και την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Ευγενίου στην Πλατεία Αριστοτέλους κατά την αποχώρηση του από το «Ηλέκτρα Παλλάς», χθες το βράδυ από οπαδούς. 

Σήμερα όμως ξημέρωσε μία νέα ημέρα. Επισκέφτηκαν τον κ. Ευγενίου στην Τρίγλια οι κ.κ. Δημητριάδης και Βελέντζας και έβαλαν τη συζήτηση σε νέα βάση, με ηρεμία και με γνώμονα το καλό του Ηρακλή. Ο κ. Ευγενίου που εξακολουθούσε να θέλει να απεγκλωβιστεί από την ΠΑΕ, αλλά με τους όρους που είχε αρχικώς συμφωνήσει με τον κ. Μονεμβαισώτη, συνέταξε το προσύμφωνο το οποίο μετέφεραν οι εκπρόσωποι του κ. Μονεμβασιώτη στον υποψήφιο αγοραστή. Ο τελευταίος το υπέγραψε κι έτσι ο Ηρακλής αλλάζει σελίδα.


Τις εξελίξεις επιβεβαίωσε και ο ΓΣ

Περισσότερα σε λίγο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.