UEFA: Έτσι η Ελλάδα θα βγάζει 5 ομάδες στην Ευρώπη- Τι πρέπει να πετύχει ο Ολυμπιακός

Metrosport Team03 Μαΐου 2024

Ο Ολυμπιακός έγραψε σε ένα ακόμη βράδυ ιστορία με το σπουδαίο διπλό της επί της Άστον Βίλα, ένα αποτέλεσμα που πέραν του ότι τον έφερε πιο κοντά στον τελικό του Conference League, δίνει ελπίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τη 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Η χώρα μας πήρε 400 βαθμούς με τη νίκη του Ολυμπιακού, μειώνοντας την απόσταση από τη 15η θέση και τη Δανία στους 925 βαθμούς. Για να τα καταφέρει, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Άστον Βίλα και στο Καραϊσκάκη και στη συνέχεια να πάρει το τρόπαιο, ακόμη και με ισοπαλία (στην κανονική διάρκεια και την παράταση).

Αυτό παράλληλα σημαίνει πως υπάρχει ένα σενάριο, το οποίο δίνει στη χώρα μας ένα εξτρά ευρωπαϊκό εισιτήριο ακόμη κι από την επόμενη σεζόν!

 Ποιο είναι αυτό; Να κατακτήσει ο Ολυμπιακός το φετινό Conference League, αλλά ταυτόχρονα να μείνει 4ος στο πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι παίρνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, μέσω της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου και ανοίγουν ένα επιπλέον εισιτήριο, το οποίο θα πάρει ο Άρης!

Η πενταετής βαθμολογία χωρών της UEFA, μετά την νίκη του Ολυμπιακού έχει ως εξής...

15. Δανία 31.450 0/4

16. Ισραήλ 31.125 0/4

17. Ελλάδα 30.525 1/4

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.