UEFA: Ποιες είναι οι νέες οδηγίες σε Ομοσπονδίες, διαιτητές, βοηθούς και VARistes

Metrosport Team14 Οκτωβρίου 2024

Εγκύκλιο προς όλες τις Ομοσπονδίες-μέλη αλλά και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους έστειλε η UEFA με την οποία τονίζει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή μεταξύ συλλόγων και διαιτητών πριν από αγώνες.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo, η οποία αναφέρει σχετική πρόσβαση- πρόκειται για «οδηγίες συμπεριφοράς που πρέπει να υπάρχουν με την ομάδα διαιτητών που έχει οριστεί για να σφυρίξει τους αγώνες.

Επομένως, τόσο οι ομάδες διαιτησίας όσο και οι παρατηρητές διαιτητών που ορίζονται για τους αγώνες πρέπει να συνοδεύονται από τους «Referee Liaison Officers ή RLO» και οι οποίοι «είναι ουδέτεροι, εντελώς ανεξάρτητοι από τους συλλόγους και διορίζονται από τις ομοσπονδίες μέλη. 

Κανένας εκπρόσωπος του συλλόγου δεν μπορεί να συνοδεύει τους διαιτητές κατά την παραμονή τους χώρο».

Στο τέλος κάθε σεζόν, η UEFA καταβάλλει ένα σταθερό ποσό ανά αγώνα για να καλύψει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την ομάδα διαιτησίας, τον παρατηρητή διαιτησίας και τον υπεύθυνο σύνδεσμο διαιτητών, καθώς και τη διαμονή του εκπροσώπου

Τα ποσά ανά αγώνα, που στην περίπτωση του Champions, τoυ Εuropa και του Conference League, ανέρχονται σε 6.000 ευρώ ανά αγώνα και έως 8.000

Στην περίπτωση του Champions League γυναικών είναι 5.000 ευρώ, που ανεβαίνει στις έξι χιλιάδες με το VAR έξω από το γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.