UEFA: Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα 34 πέναλτι στο Άγιαξ-Παναθηναϊκός

Metrosport Team16 Αυγούστου 2024

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο αγώνας ανάμεσα σε Άγιαξ και Παναθηναϊκός θα ξεκινούσε το βράδυ του 15αύγουστου και θα το ημερολόγιο θα έδειχνε... 16 Αυγούστου όταν θα ακουγόταν το τελευταίο σφύριγμα. Και αυτό γιατί οι παίκτες έμειναν σχεδόν 3 ώρες στο χορτάρι, εξαιτίας της παράτασης και δη της διαδικασίας των πέναλτι.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα κόντρα στους Ολλανδούς με το τέρμα του Τετέ στο 89', όμως λύγισαν με 13-12 στα πέναλτι και θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στο Conference League.

Οι 34 εκτελέσεις πέναλτι, 17 για κάθε ομάδα, που χρειάστηκαν μέχρι να αναδειχθεί νικητής, συνιστούν νέο ρεκόρ για τις διοργανώσεις της UEFA!


Το προηγούμενο ήταν τα 32 πέναλτι που είχαν εκτελεστεί στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 το 2007 ανάμεσα σε Ολλανδία και Αγγλία, όταν επίσης οι Ολλανδοί είχαν αναδειχθεί νικητές, και τότε με το ίδιο σκορ, 13-12! 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, βγαίνοντας έξω από την ομπρέλα της UEFA, το  ρεκόρ για τα περισσότερα πέναλτι σε έναν αγώνα έσπασε μόλις τον περασμένο Μάο, όταν στον ημιτελικό των playoffs ανόδου από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία Ισραήλ οι ομάδες Ντιμόνα και Σίμσον Τελ Αβίβ έλυσαν τις διαφορές τους μετά από 56 εκτελέσεις.

Στην Ελλάδα το ρεκόρ πέναλτι ανήκει στον τελικό Κυπέλλου του 2009 στο ΟΑΚΑ, όταν Ολυμπιακός και ΑΕΚ εκτέλεσαν και πάλι 34 πέναλτι μέχρι να κατακτήσουν το τρόπαιο οι «ερυθρόλευκοι» με τον Αντώνη Νικοπολίδη να ευστοχεί τελευταίος από την άσπρη βούλα και τον Αγκουστίν Πελετιέρι να αποτυγχάνει λίγο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.