Τζούλιαν Ασάνζ: Ελεύθερος ο ιδρυτής του WikiLeaks - Δέχθηκε την ομολογία ενοχής

Metrosport Team25 Ιουνίου 2024

Ελεύθερος αφέθηκε από τη βρετανική φυλακή που κρατούνταν ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, με τη 12χρονη μάχη του κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ να λήγει με συμφωνία για την απολογία του.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks παρέμεινε κρατούμενος τα τελευταία 5 χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ για άλλα 7 κρυβόταν στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισόβια κάθειρξη.

Τελικά, τη Δευτέρα (24/6), ο Ασάνζ συμφώνησε να αποδεχθεί την ενοχή του σε μια κατηγορία κακουργήματος για τον ρόλο του σε μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις διαβαθμισμένου υλικού από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καταφέρνοντας, τελικά, να αποφύγει τη φυλάκιση στις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Αυστραλία ως ελεύθερος πολίτης.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος. Έφυγε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς το πρωί της 24ης Ιουνίου, αφού πέρασε εκεί 1.901 ημέρες», ανέφερε το WikiLeaks.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι εισαγγελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα επιδιώξουν ποινή 62 μηνών, όσο δηλαδή παρέμεινε ο Ασάνζ στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Παράλληλα, ο Άσανζ θα παραστεί σε ακρόαση στο Σαϊπάν, στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους, σύμφωνα με επιστολή που κατέθεσαν οι εισαγγελείς.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.