Τζώνης Καλημέρης: Το παρασκήνιο της αποχώρησής του από το OPEN

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2024

Η Μιμή Ντενίση επιστρέφει δυναμικά με διπλό τηλεοπτικό «χτύπημα», ενώ στο Open αναμένονται εξελίξεις μετά την αποχώρηση του Τζόνι Καλημέρη. Πιο συγκεκριμένα, διπλή τηλεοπτική επιστροφή ετοιμάζει η Μιμή Ντενίση με ντοκιμαντέρ αλλά και σειρά.

Προς τα τέλη Οκτώβρη ξεκινούν τα γυρίσματα για τη σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα την κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Λόρδο Έλγιν κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Προηγήθηκε σε βάθος ιστορική έρευνα που διήρκησε περισσότερο από έναν χρόνο ενώ μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ βασίζεται και στις επιστολές της Λαίδης Έλγιν προς τον σύζυγό της.

Για την ακρίβεια η Λαίδη Έλγιν ήταν γυναίκα που χρηματοδότησε την μεγαλύτερη κλοπή των αιώνων, αυτή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάκου ενώ η παραγωγή ανήκει στην εταιρία LUMAD. Συμπαραγωγός είναι η ΕΡΤ και το ντοκιμαντέρ σύμφωνα με πληροφορίες θα προβληθεί πρώτα από το ΕΡΤFLIX.

Το δεύτερο «χτύπημα» της Ντενίση

To δεύτερο τηλεοπτικό εγχείρημα της Μιμής Ντενίση είναι η μεταφορά στη μικρή οθόνη της συνέχειας του «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η σειρά σε σύνολο 24 επεισοδίων που θα χωριστεί σε τρεις κύκλους των 8 βασίζεται στο θεατρικό έργο «Κι από Σμύρνη Σαλονίκη» και περιγράφει την μετακόμιση της Φιλιώς και της οικογένειάς της στη συμπρωτεύουσα μετά τη μικρασιατική καταστροφή του 1922. Η σειρά θα έχει τίτλο «Madre» και έχει διεθνή στόχευση. Στην εγχώρια τηλεόραση θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Alpha. Τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου της νέας αυτής σειράς αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τι σηματοδοτεί η αποχώρηση Καλημέρη από το Open

Σε τροχιά σημαντικών εξελίξεων έχει μπει πλέον το Open. Τις προηγούμενες μέρες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Επιχειρησιακής Λειτουργίας του σταθμού αλλά και από τη συμμετοχή του στο Δ.Σ της εταιρίας ο Τζώνης Καλημέρης.

Είχε προηγηθεί συνάντηση επί μακρόν με τον ισχυρό άνδρα του σταθμού και στενό συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν. Οι ακριβείς λόγοι παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί καθώς οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι διφορούμενες.

Κάποιες αναφέρουν πως ζητήθηκε εν όψει των μεγάλων αλλαγών στο κανάλι της Παιανίας από τον Τζώνη Καλημέρη ευρείας κλίμακας περικοπές που αγγίζουν ακόμη και τους μισθούς των εργαζομένων αλλά και των στελεχών συμπεριλαμβανομένου του ίδιου.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρή εμπλοκή στη μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού καθώς ο φερόμενος υποψήφιος αγοραστής Μάριος Ηλιόπουλος φέρεται να διαφωνεί ως προς το τελικό τίμημα της εξαγοράς του Open κυρίως στο σκέλος των οφειλών του τηλεοπτικού δικτύου προς τρίτους.

Το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της συμφωνίας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οδήγησε τον Τζώνη Καλημέρη στην απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός διοίκησης καθώς το Open μη έχοντας νέες παραγωγές στερεί από το έμπειρο στέλεχος και το αντικείμενο εργασίας του.

Καθώς υπάρχει συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών η παραίτηση Καλημέρη από τις προαναφερόμενες διοικητικές θέσεις είναι γεγονός όμως η τυπική λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν έχει ακόμη προχωρήσει.

Στην παρούσα φάση το Open θα προχωρήσει στο στήσιμο αυτοχρηματοδοτούμενων χορηγούμενων εκπομπών και σ’ αυτό το πλαίσιο την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε ραντεβού με την Αννίτα Πάνια.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.