Τζόλης: Από το ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ μέχρι τα «αστέρια» και την 150η παρουσία του

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κλαμπ Μπριζ ήθελε διακαώς το καλοκαίρι να αποκτήσει τον Χρήστο Τζόλη, στη δεύτερη απόπειρά της να τον κάνει δικό της. Η πρώτη, ανεπιτυχής, ήταν πριν από τρία χρόνια. Τελικά, ο «γάμος» έγινε φέτος και ο διεθνής άσος έχει αρχίσει να κάνει, ήδη, αισθητή την παρουσία του στη νέα του ομάδα με τρία γκολ και μία ασίστ.

Αυτό το παιδί, που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Τετάρτη, στο σημαντικό παιχνίδι για το Champions League κόντρα στη Στουρμ Γκρατς, αναμένεται να καταγράψει την 150η επίσημη συμμετοχή της καριέρας του. Έπαιξε: Με τον ΠΑΟΚ (57 αγώνες), με τη Τβέντε (15), με τη Νόριτς (29), με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (37) και με την Κλαμπ Μπριζ (11), μέχρι στιγμής.

Άνοιξε λογαριασμό απέναντι στον ΟΦΗ

Πριν καν κλείσει τα 19 είχε, ήδη, πετύχει αρκετά ποδοσφαιρικά κατορθώματα και είχε καταφέρει να... γοητεύσει το κοινό με τα πανέμορφα τέρματα που σημείωνε, αλλά και τις ενέργειές του. 

Στο ξεκίνημά του στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου σκόραρε ακατάπαυστα, είχε φτάσει τα οκτώ τέρματα σε 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και είχε εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες της ομάδας. 

Παρότι στερούταν εμπειριών αγωνιζόταν λες και έπαιζε χρόνια σε υψηλό επίπεδο. Στη δεύτερη μόλις παρουσία του με την ανδρική ομάδα, στις 20 Ιουνίου του 2020, κόντρα στον ΟΦΗ, πέτυχε το παρθενικό του τέρμα, με σπάνιας ομορφιάς εκτέλεση, ανοίγοντας λογαριασμό. 

Κόντρα στη Μπεσίκτας έκανε το «μπαμ»

Έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στις 25 Αυγούστου 2020, με αντίπαλο την Μπεσίκτας και όχι μόνο δεν αγχώθηκε, αλλά πέτυχε δύο τέρματα, μοίρασε και μία ασίστ, αποδεικνύοντας ότι εκτός από πλούσιο ταλέντο, διαθέτει και ηγετικές ικανότητες, οδηγώντας τον Δικέφαλο στην πρόκριση.

Και από τότε στο πρόσωπό του ο Δικέφαλος είχε βρει έναν αξιόπιστο επιθετικό με «κρύο αίμα». Σημείωνε γκολ που θα τα ζήλευαν κορυφαίοι στράικερ, χωρίς να κάνει στο μυαλό του δεύτερες σκέψεις. 

Με τον ΟΦΗ είχε πλασάρει στην κίνηση, κόντρα στην Μπεσίκτας, στο πρώτο από τα δύο τέρματά του, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, την έφερε μπροστά και την έστειλε στο παραθυράκι, με τη Λάρισα ο Μπίσεσβαρ του είχε «σερβίρει» και πλάσαρε στην κίνηση, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα και με την Αϊντχόβεν, εντός έδρας, προχώρησε, έφτασε σε θέση βολής έξω από την περιοχή και εκτέλεσε σα να μη... συμβαίνει τίποτα.


Δεν σταμάτησε εκεί. Στο εκτός έδρας ματς με την Αϊντχόβεν, έπειτα από ασίστ του Σβαμπ, σούταρε στο σκάσιμο της μπάλας και άφησε άγαλμα τον τερματοφύλακα της ολλανδικής ομάδας, με τη Λαμία πλάσαρε με τη μία από το ύψος του πέναλτι, απέναντι στην Ομόνοια, με το που ήρθε η μπάλα στα πόδια σούταρε στη γωνία και με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης πέτυχε ένα τέρμα σχεδόν... καρμπόν με αυτό του αγώνα με την PSV στην Τούμπα, με έξοχο σουτ έξω από την περιοχή, αφού πρώτα προσποιήθηκε. 

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε πώς άρχισε την επαγγελματική του καριέρα, μέχρι να φτάσει τώρα να παίζει στο Champions League και να ετοιμάζεται για τη Νο 150 εμφάνισή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.