Τζίμας: «Με τον Κλόζε δούλεψα στα τελειώματα των φάσεων»

Γιώργος Ζαΐρης17 Οκτωβρίου 2024

Ο Στέφανος Τζίμας που έχει σκοράρει στους δυο τελευταίους αγώνες της Νυρεμβέργης επέστρεψε στις προπονήσεις της γερμανικής ομάδας μετά το τέλος των υποχρεώσεων του με την Εθνική Ελπίδων. 

Με αφορμή αυτή την κλήση, αλλά και την συμπλήρωση σχεδόν τριών μηνών παρουσίας του στην ομάδα, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου. Αναφερόμενος στα δυο γκολ που σημείωσε στα ισάριθμα τελευταία ματς που αγωνίστηκε με την Νυρεμβέργη σημείωσε: «Αισθάνομαι πολύ καλά στον σύλλογο, έχω προσαρμοστεί στην ομάδα και αυτό με βοηθάει πολύ».

Ο Τζίμας είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη στο ματς με την Ουλμ και είχε απουσιάσει από κάποια ματς. Αυτό το διάστημα τον βοήθησε όπως σημείωσε να βελτιωθεί ακούγοντας τις παρατηρήσεις του προπονητή του: «Ο κύριος Κλόζε μου έδειξε πράγματα που μπορούσα να βελτιώσω κατά τη διάρκεια της απουσίας μου. Είχε τρεις εβδομάδες για να συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωση μου και το χρησιμοποίησε. Δούλεψα πολύ στην αίθουσα με τα βάρη και έκανα επιπλέον προπονήσεις. Η προπονητική ομάδα και ο προπονητής ο ίδιος έκαναν επίσης πολλές ατομικές προπονήσεις μαζί μου και μαζί βελτιώσαμε την τεχνική μου στα τελειώματα των φάσεων. Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα τώρα».

Για τα δύο ματς με την Ελπίδων που αγωνίστηκε ο νεαρός επιθετικός είπε: «Δυστυχώς χάσαμε και τα δύο παιχνίδια, αλλά οι εμπειρίες που μπόρεσα να αποκτήσω εκεί είναι πολύ πολύτιμες για μένα. Είναι πάντα τιμή να μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

Για τις εμπειρίες του από τα ντέρμπι στην Ελλάδα ο Στέφανος Τζίμας έκανε... ντρίμπλα και παρά το ότι η ερώτηση ήταν για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, είπε πως το νο1 ντέρμπι στην Ελλάδα είναι το ΠΑΟΚ - Άρης! «Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην Ελλάδα τα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης και σημαίνει πολλά για τους φιλάθλους εκεί. Αυτή η μονομαχία με έκανε να συνειδητοποιήσω από νωρίς τη σημασία των ντέρμπι», είπε ο Στέφανος Τζίμας.

Για το αν σκεφτόταν το μεγάλο ντέρμπι της περιοχής της Νυρεμβέργης με την Γκρόιτερ Φιρτ όσο ήταν στην Εθνική Ελπίδων είπε: «Είχα το ντέρμπι της Κυριακής στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλη την ώρα. Ήξερα τι παιχνίδι περίμενε εμένα και την ομάδα τώρα που επέστρεψα. Γνωρίζω την σημασία του αγώνα της Κυριακής».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.