Τζίκας: Να κρατήσουμε τους διαιτητές στον χώρο

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2023

Η επίσημη έναρξη της χρονιάς έγινε στον σύνδεσμο διαιτητών ποδοσφαίρου

Θεσσαλονίκης με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Παραβρέθηκαν παλαιοί και νέοι, εν ενεργεία και μη, αξιολογημένοι και μη διαιτητές, αλλά και αρχές και φορείς του ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης Γιάννης Τζίκας επισήμανε:

«Ευχηθήκαμε να γίνει ένα πολύ καλό Πρωτάθλημα με καλές διαιτησίες και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Αναφέρθηκα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να κοιτάξουμε και το θέμα των αυξήσεων των αμοιβών των διαιτητών.

Εχει να υπάρξει αύξηση από την εποχή Ψωμιάδη, πριν 17 χρόνια. Εχουμε κάνει έγγραφο στην Ενωση και περιμένουμε την απάντηση της. Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα αλλά ελαφρώς μεγαλύτερες αμοιβές. Ζητήσαμε ελάχιστα.

Οι διαιτητές πληρώνουν από την τσέπη τους στην ουσία.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 25 ευρώ στη Β κατηγορία και τα δέκα να τα δίνουν στη βενζίνη. Πρέπει και τα χωριά που είναι δίπλα στη Θεσσαλονίκη να έχουν τα οδοιπορικά τους και όπως είπα και μια μικρή αύξηση στις αμοιβές. Όταν χρειάστηκε να βάλουμε πλάτη και εμείς με τις δωρεάν διαιτησίες το κάναμε. Για να βγουν τα παιχνίδια παίζουν διαιτητές τρία παιχνίδια το σαββατοκύριακο.

Είναι δύσκολοι καιροί για την διαιτησία. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους διαιτητές στον χώρο και θα πρέπει να βοηθήσει και η Ενωση σε όλο αυτό».

Οι εντυπώσεις σας μέχρι τώρα;

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Πρέπει οι παράγοντες να δείξουν εμπιστοσύνη στους διαιτητές και όχι να τα βάζουμε με ένα διαιτητή για ένα οποιοδήποτε λάθος. Λάθη θα γίνονται και ευελπιστώ δεν θα είναι σοβαρά και θα επηρεάζουν την τύχη ενός παιχνιδιού».

Θα υπάρχει θέμα όταν αρχίσει και η Γ’ με την κάλυψη των αγώνων;

«Αυξήθηκαν τα παιχνίδια και θα αυξηθούν και άλλο.

Πιστεύω θα γίνει τέτοια κατανομή των παιχνιδιών ώστε να βγουν. Αν δεν βγουν θα αναγκαστούμε να παίξουμε κάποια παιχνίδια με έναν βοηθό, αλλά θεωρώ με τον σωστό καταμερισμό των παιχνιδιών ότι θα καλυφθούν όλα τα παιχνίδια. Από την άλλη σε συνεργασία με την επιτροπή διαιτησίας θα κάνουμε νέα σχολή και ελπίζουμε να μαζέψουμε πληθώρα διαιτητών

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.