Τζέιμι Λέβελινγκ-Ένα αστέρι γεννιέται: Ποιος είναι ο Γερμανός που κάνει θραύση

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2024

Ο Τζέιμι Λέβελινγκ γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1999 στη Γερμανία. Μεγαλωμένος σε μια οικογένεια προσανατολισμένη στον αθλητισμό, εκτέθηκε από μικρός σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο έγινε εμφανές από νωρίς και εντάχθηκε σε τοπικές ομάδες νέων όπου γρήγορα έδειξε το ταλέντο του.

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Τζέιμι Λέβελινγκ ξεκίνησε στις ακαδημίες νέων των τοπικών συλλόγων πριν κάνει μια σημαντική μετακόμιση στην ακαδημία νέων της FC Augsburg. Το επιδέξιο παιχνίδι του και η έντονη κατανόηση του παιχνιδιού του επέτρεψαν να ξεχωρίσει από νωρίς.

Επιμέλεια: Μανδαρής Χριστόφορος

Το 2019, ο Γερμανός εξτρέμ υπέγραψε με την SpVgg Greuther Fürth, όπου ανέπτυξε περαιτέρω τις δεξιότητές του στη 2. Bundesliga. Οι εμφανίσεις του τράβηξαν την προσοχή, δείχνοντας την ικανότητά του να παίζει ως εξτρέμ και να συνεισφέρει σημαντικά στην επιθετική δυναμική της ομάδας.

Ο 23χρονος είναι γνωστός για τον ρυθμό, την τεχνική του ικανότητα και την ευελιξία του στο γήπεδο μπορεί επίσης  να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ως επιθετικός χαφ. Οι ικανότητές του στην ντρίμπλα, σε συνδυασμό με το έντονη αίσθηση  για γκολ, τον καθιστούν διαρκή απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.

Η καλύτερο σεζόν του Λέβελινγκ ήρθε  την περίοδο 2020-2021, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Greuther Fürth στην Bundesliga. Οι εμφανίσεις του ήταν καθοριστικές, σημειώνοντας ζωτικά γκολ και δίνοντας ασίστ που βοήθησαν την ομάδα να εξασφαλίσει την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία.  

Η καλή χρονιά του του Τζέιμι εξαργυρώθηκε με την μεταγραφή του στην Ουνιόν Βερολίνου για 4 εκατομμύρια ευρώ. Στην Ουνιόν δεν βρήκε τα πατήματα του και πήγε δανεικός στην Στουτγκάρδη η οποία μετέπειτα τον αγόρασε για 5 εκατομμύρια ευρώ. 

Σύμφωνα με το Sky, το συμβόλαιο του Τζέιμι Λέβελινγκ, το οποίο έχει διάρκεια έως το 2028, περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης που κυμαίνεται από 20 έως 25 εκατομμύρια ευρώ.

Το ενδιαφέρον για τον Τζέιμι Λέβελινγκ έχει αυξηθεί μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με τη Γερμανία, όπου σημείωσε το καθοριστικό γκολ 1-0 εναντίον της Ολλανδίας. Ενώ οι αγγλικοί σύλλογοι φέρονται να παρακολουθούν τον δυναμικό εξτρέμ, οι φήμες που τον συνδέουν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν καταρριφθεί από δημοσιεύματα στη Γερμανία.

Με έναν ή δύο πιθανούς μνηστήρες ήδη στον ορίζοντα, η ρήτρα συμβολαίου του Λέβελινγκ θα μπορούσε να τον κάνει έναν από τους πιο καυτούς στόχους στη μεταγραφική αγορά το επόμενο καλοκαίρι. Η Στουτγάρδη μπορεί να χρειαστεί να προετοιμαστεί για τη ζωή χωρίς το ανερχόμενο αστέρι της.

Ο Τζέιμι Λέβελινγκ έχει πραγματοποιήσει επτά εμφανίσεις, σημείωσε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ στη Bundesliga αυτή τη σεζόν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.