ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τζέι Σοντχρ: Ο CEO που μετέτρεψε σε εκατομμυριούχους 80 εργαζομένους του

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Όταν ο Τζέι Σοντχρι πούλησε την πρώτη του εταιρεία για 70 εκατ. δολάρια, επικεντρώθηκε λιγότερο στα δικά του πλούτη και περισσότερο στο πώς η συμφωνία θα μπορούσε να μετατρέψει δεκάδες εργαζομένους του σε εκατομμυριούχους, κάτι που κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

Πλέον, ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zscaler, μίας εταιρείας κυβερνοασφάλειας cloud χρηματιστηριακής αξίας περίπου 28 δισ. δολαρίων. Το 1998, ήταν ένας απλός επιχειρηματίας που πούλησε την τότε startup που ίδρυσε με τη σύζυγό του, SecureIT, στη VeriSign σε ένα deal με τεράστια και απροσδόκητα κέρδη.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς η τιμή της μετοχής της VeriSign εκτινάχθηκε στα ύψη, περίπου όλοι, και οι 80 υπάλληλοι της SecureIT «έγιναν εκατομμυριούχοι», όπως υπογραμμίζει ο Ινδός μεγιστάνας σε συνέντευξή του στην στήλη Make It του CNBC.

«Ο κόσμος τρελαινόταν στην εταιρεία, γιατί ποτέ δεν είχαν σκεφτεί ότι μπορούν να έχουν τόσα πολλά χρήματα. Πολλοί από αυτούς αγόρασαν νέα σπίτια. Αγόρασαν καινούργια αυτοκίνητα. Ξέρω έναν τύπο, που πήρε έξι μήνες άδεια, νοίκιασε ένα τροχόσπιτο και γύρισε τη χώρα. Μπορούσαν να κάνουν ό,τι πραγματικά ήθελαν» τόνισε.

Από τη στιγμή της εξαγοράς μέχρι τον Φεβρουάριο του 2000, η ​​μετοχή της VeriSign εκτοξεύθηκε περισσότερο από 2.300%, κλείνοντας στο ιστορικό υψηλό των 253 δολαρίων ανά μετοχή, βοηθούμενη από μια προσωρινή φούσκα για τις μετοχές τεχνολογίας. Η φούσκα έσκασε αργότερα εκείνο το έτος και η μετοχή της VeriSign κατρακύλησε περίπου 75% και κατακρημνίστηκε στα 4 δολάρια το 2002.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.