Τζάτζος: «Έχει ομοιογένεια ο ΠΑΟΚ, ο Άρης κόντρα σε πενταπλάσια μπάτζετ»

Metrosport Team10 Αυγούστου 2024

Ο Μάκης Τζάτζος μίλησε για τη δεύτερη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μάλμε, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, την αποχώρηση του Εκόνγκ, τον Άρη και την πίεση του κόσμου για έναν τίτλο, όπως και τον δύσκολο ανταγωνισμό που έχουν να αντιμετωπίσουν οι «κίτρινοι» και στην εφετινή Super League.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα», αρχικά επικοινώνησε στον «αέρα» με τον Αντώνη Μαυρέα σχολιάζοντας:

«Θέλω να πω στους φίλους στην Καλαμάτα να ακούν περισσότερο τον Αντώνη Μαυρέα, θα κερδίσει το ποδόσφαιρο και από εκείνον και από τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο Αντώνης την αγαπάει την Καλαμάτα γιατί είναι η γενέτειρά του και ζει εκεί. Να τον ακούν».

«Τα καλύτερα πρωταθλήματα, αποκορύφωμα του ΠΑΟΚ»

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ευρωπαϊκές μάχες των ομάδων στην προκριματική διαδικασία των διοργανώσεων της UEFA, ο Μάκης Τζάτζος τόνισε:

«Είμαι έξω από το ποδόσφαιρο, δεν έχω ενεργό ρόλο. Ως φίλαθλος φυσικά και παρακολουθώ και μου αρέσει. Έχει κάνει βήματα προόδου τα τελευταία 4 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι 5 πρώτες ομάδες έχουν ενισχυθεί και είδαμε τα καλύτερα πρωταθλήματα στην ιστορία με αποκορύφωμα το τελευταίο του ΠΑΟΚ. Οι Ελληνικές ομάδες δεν είναι έτοιμες αυτή την περίοδο, έχουμε ντεσαβαντάζ. Αν έπαιζαν σε άλλο χρόνο μ’ αυτές τις ομάδες, ίσως εκτός Παναθηναϊκού, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δεν είναι έτοιμες οι ομάδες και μετράει μόνο η πρόκριση. Να μπουν στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ να εξασφαλίσει το μίνιμουμ της παρουσίας στο Europa και να διεκδικήσει τον μεγάλο στόχο του Champions League».

Για τον αγώνα της Τούμπας την προσεχή Τρίτη:

«Το παιχνίδι της Τρίτης θα είναι πιο δύσκολο από αυτό που θα ακολουθήσει. Η Μάλμε είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες ομάδες, είναι Σκανδιναβοί που αυτή την περίοδο είναι από τις δύσκολες ομάδες. Ο νικητής του άλλου ζευγαριού δεν προβληματίζει και ο ΠΑΟΚ θα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε 15 μέρες από τώρα. Έχει το καλό ότι ο βασικός κορμός του είναι ο περσινός και έχει ομοιογένεια. Μπορεί να μην έχει τώρα τα τρεξίματα που θα έχει σε λίγο καιρό, αλλά έχει εμπειρία και οι νέοι παίκτες θα δώσουν πράγματα. Την Τρίτη εύχομαι να πάρει μια μεγάλη πρόκριση ο ΠΑΟΚ».

Για την αποχώρηση του Εκόνγκ και κατά πόσο επηρεάζει τον ΠΑΟΚ: «Δε δημιουργεί πρόβλημα καθόλου. Είναι καλός ποδοσφαιριστής με καλό βιογραφικό σε δύσκολα πρωταθλήματα και σε καλή ηλικία. Στον ΠΑΟΚ το πρώτο διάστημα δε μπορούσε να προσαρμοστεί. Οι μεταγραφές είναι λαχείο, συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο. Ο Τάισον στα 36 μας έχει «τρελάνει» με τις εμφανίσεις του. Ο Εκόνγκ δεν προσαρμόστηκε. Δε θα λείψει σε κανέναν. Πρέπει να βρει καλό αντικαταστάτη που να κολλήσει στην ομάδα ο Λουτσέσκου».

«Ο Λουτσέσκου ανεβάζει και αναβαθμίζει τον οργανισμό»

Μιλώντας για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Μάκης Τζάτζος, γνωρίζοντάς τον πολύ καλά από την Ξάνθη, στάθηκε στο γεγονός πως ο Ρουμάνος τεχνικός αναβαθμίζει συνολικά όλο τον οργανισμό μιας ομάδας: 

«Φυσικά τον έχω ζήσει στην Ξάνθη. Είναι εξαιρετικός. Ένας άνθρωπος που πέραν του αγωνιστικού κομματιού, όλο τον οργανισμό τον ανεβάζει και τον αναβαθμίζει. Μαζί του η Ξάνθη έφτασε πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου και πήρε την 6η θέση. Όλη την ομάδα της Ξάνθης την είχε ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Το βασικότερο είναι ότι κανείς ποδοσφαιριστής, έπαιζε δεν έπαιζε, δε θα πει κακό λόγο για τον Λουτσέσκου. Έχει έναν τρόπο να βελτιώνει και τους πιο μεγάλος σε ηλικία και θα πάρει το καλύτερο από εκείνους. Είναι χάρισμα αυτό».

«Ο Άρης έχει να ανταγωνιστεί πενταπλάσια μπάτζετ»

Όσον αφορά στην πορεία του Άρη, όπου αγωνίστηκε στο παρελθόν, ο Μάκης Τζάτζος υπογράμμισε πως κατανοεί απόλυτα τη μεγάλη δίψα του κόσμου για την κατάκτηση ενός τίτλου, τονίζοντας παράλληλα πως τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και του Θόδωρου Καρυπίδη είναι δύσκολο να ανταγωνιστούν τα πενταπλάσια μπάτζετ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ:

«Ο Άρης τα τελευταία χρόνια με τον Καρυπίδη, από πολύ χαμηλά έφτασε να πρωταγωνιστεί. Πολλές φορές ξεπερνά και τον εαυτό του. Στο οικονομικό όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει μεγάλη πίεση του κόσμου για έναν τίτλο που δημιουργεί πρόσθετη πίεση στην ομάδα. Όλα αυτά τα χρόνια ο Άρης κάνει πολύ καλές ομάδες, αλλά το καλοκαίρι κάνει πολλές αλλαγές. Χρειάζεται χρόνο προσαρμογής η κάθε νέα ομάδα. Δεν έχει υπομονή ο κόσμος γιατί θέλει το κάτι παραπάνω. Έχει πετύχει πράγματα όμως ο Άρης. Το βασικότερο είναι πως έχει να ανταγωνιστεί τέσσερις ομάδες με το πενταπλάσιο ή δεκαπλάσιο μπάτζετ. Πρέπει να κινηθεί και όπου πάει το πάπλωμα χωρίς παράλογα ανοίγματα του παρελθόντος. Αν βρεθεί καλύτερη νέα ιδιοκτησία ή συμπαίκτης που θα ανεβάσει το επίπεδο οικονομικά, θα το ανεβάσει και αγωνιστικά. Καταλαβαίνω τον κόσμο, τον ζω, αλλά η πίεση κάποιες φορές είναι και υπερβολική γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι μέχρι εκεί είναι ο ιδιοκτήτης. Για να αλλάξει θα πρέπει να αλλάξει ιδιοκτήτης ή να μπει συμπαίκτης. Πάνω από όλα όμως να έχει σταθερότητα η ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.