Τζάρεντ Αϊζάκμαν: Ποιος είναι ο πρώτος άνθρωπος του ταξίδεψε στο διάστημα με το Polaris Dawn

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2024

Στη Γη επέστρεψε μετά την πενθήμερη αποστολή του Polaris Dawn της SpaceX ο διοικητής και χρηματοδότης της, Τζάρεντ Αϊζάκμαν.

Ο πρώτος πολίτης του κόσμου που κατάφερε να «περπατήσει» ως ιδιώτης στο διάστημα δήλωσε ενθουσιασμένος για την εμπειρία του, σημειώνοντας ότι πλέον η αποστολή ολοκληρώθηκε.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στην κάψουλα, εκτός από τον Αϊζάκμαν, βρίσκονταν δυο μηχανικοί της SpaceX και ο πρώην πιλότος Thunderbird της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι κατάφεραν να επιστρέψουν στη Γη τα ξημερώματα της Κυριακής.

Μάλιστα, η αποστολή ταξίδεψε πιο μακριά στο Διάστημα από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο εδώ και δεκαετίες, αγγίζοντας την απόσταση των 1.408 χιλιομέτρων από τη Γη και πραγματοποιώντας διαστημικό περίπατο σε απόσταση 740 χλμ.

Τα μέλη της αποστολής μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ελιγμούς στο διαστημικό κενό για να τεστάρουν τη νέα στολή της SpaceX, ενώ η Σάρα Γκίλις της SpaceΧ, που είναι και βιολονίστρια, εκτέλεσε μίνι κονσέρτο, ενώ το σκάφος τους βρισκόταν σε τροχιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Αϊζάκμαν έγινε μόλις ο 264ος άνθρωπος που πραγματοποιεί διαστημικό περίπατο από τότε που η ΕΣΣΔ πέτυχε τον πρώτο, το 1965.

*Photo credits: X (@SpaceX)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.