Τζάλλας για Ποντιακό: «Είμαστε σκληρό καρύδι για όλες τις ομάδες»

Metrosport Team09 Μαρτίου 2024

Ο Ποντιακός Πολυδενδρίου έφυγε με τη νίκη με 2-0 από την έδρα της Λητής κόντρα στον τοπικό Μακεδονικό, για τον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας.

Ο σύλλογος του Πολυδενδρίου με αυτή τη νίκη έφτασε τους 28 βαθμούς και την 6η θέση στη βαθμολογία. Ο προπονητής του Ποντιακού, Αλέξης Τζάλλας για τη νίκη στην Λητή με 0-2, είπε στον Παύλο Κερασιώτη: «Τη θεωρώ σπουδαία έτσι κι αλλιώς λόγω του αντιπάλου που είναι πολύ ιστορική ομάδα και πέρσι βρισκόταν στην Α1. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που παίζαμε με 10 παίκτες για αρκετή ώρα. Κάναμε δύο αναγκαστικές αλλαγές ενώ δεν είχα άλλη διακοπή για να κάνω ακόμα μια σε παίκτη που έπαιζε με τραυματισμό για ώρα. Τέτοιες νίκες μας φτιάχνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς και αισιόδοξους παίζοντας μάλιστα σε ένα κατάμεστο γήπεδο και κόντρα σε ένα δυνατό αντίπαλο».

-Είστε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα παρουσία της ομάδας στο Πρωτάθλημα;

«Θεωρώ τη φετινή χρονιά αρκετά καλή για εμάς. Φίλοι, γνωστοί αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου μου λένε συχνά πόσο καλή πορεία κάνει η ομάδα και ότι από πέρσι έχουμε φτιάξει κάτι πολύ δυνατό. Σίγουρα κάναμε όλοι τα λάθη μας και χάσαμε αρκετούς βαθμούς όμως όλοι μας στο σύλλογο είμαστε καινούργιοι σε αυτή την πραγματικότητα που βρίσκει τον Ποντιακό στην Α και είναι αναμενόμενη και η απειρία. Οπως είχα ξαναπεί θα είμαστε σκληρό καρύδι για όλες τις ομάδες. Είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς βασικών μονάδων ειδικά σε μια τόσο μεταβατική χρονιά που κανένας δεν περισσεύει και όμως καταφέραμε να τα βγάλουμε πέρα μέχρι στιγμής άψογα».

Πως κρίνεται το Πρωτάθλημα;

«Θεωρώ το φετινό πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό για όλες τις ομάδες. Ο Σοχός ξεχωρίζει από όλους. Το λέγαμε από την αρχή . Με όλους τους υπόλοιπους αντιπάλους είτε ψηλά είτε χαμηλά στην βαθμολογία μπορούν εύκολα τα παιχνίδια να γίνουν ντέρμπι καθώς υπάρχει ποιότητα και έντονη δυναμική στο δεύτερο όμιλο της Α κατηγορίας».

Στατιστικά των Πρωταθλημάτων

Καλύτερη επίθεση στην Α’ κατηγορία έχει ο Εθνικός Σοχού με 53 γκολ και ακολουθεί ο ΑΟΚ Αγίου Αθανασίου με 52 γκολ. Καλύτερη άμυνα έχει ο Εθνικός Σοχού με 11 γκολ. Στη Β κατηγορία καλύτερη επίθεση έχει ο Φοίνικας Τούμπας με 68 γκολ και ακολουθεί ο ΠΑΟΚ Σταυρού με 57 γκολ. Καλύτερες άμυνες έχουν Απόλλων Καλαμαριάς με 4 γκολ, Φοίνικας Τούμπας με έξι και Μαγνησιακός με δέκα γκολ. Στη Γ’ κατηγορία την καλύτερη επίθεση έχουν οι ΥΛΤΕΞ Λύκοι με 58 γκολ ενώ την καλύτερη άμυνα με οχτώ γκολ έχουν Οδυσσέας Κορδελιού, Αστέρια και Λαγκαδάς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.