Τυχερός ο Τερίμ, αρχίζει με δύο «εύκολα», ενώ μπαίνουμε σε μια πολύ κρίσιμη φάση

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Δεκεμβρίου 2023

Πρωτάθλημα έχουμε την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου με τη 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και τα λογικά προγνωστικά “λένε” ότι δεν πρόκεται να αλλάξει τίποτε στη μάχη της κορυφής. Μόνο που η λογική έχει πάει περίπατο αρκετές φορές μέχρι σήμερα, κάτι που συμβαίνει συνεχώς άλλωστε σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που παίζουν στις έδρες τους με ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο έχουν, θεωρητικά, πιο εύκολη δουλειά από τον Ολυμπιακό που θα παίξει στη Λαμία. Αν ο Ολυμπιακός “την πατήσει” όπως στον Βόλο οι άλλοι τρεις θα έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Μόνο που καμία νίκη, όσο εύκολη και να φαίνεται, δεν είναι δεδομένη πριν από τη λήξη του αγώνα.

Ο Βόλος είναι απρόβλεπτη ομάδα και βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Αν βρει την ΑΕΚ “ζαλισμένη” μετά και το 2-2 με τον Πανσερραϊκό, μπορεί να της κάνει ζημιά. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι ουραγός, φαίνεται φέτος πολύ αδύναμος, αλλά κάνει ένα νέο ξεκίνημα με καινούργιο προπονητή. Αν επωφεληθεί από την “ανακατωσούρα” που προκάλεσε στον Παναθηναϊκό η απόλυση του Γιοβάνοβιτς και την περίεργη ατμόσφαιρα που μπορεί να υπάρξει στη Λεωφόρο, ίσως καταφέρει να “κλέψει” βαθμούς. Οσο για τον πρωτοπόρο και φορτσάτο ΠΑΟΚ, κανείς παίκτης του δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο ΟΦΗ είναι η μοναδική, εκτός της ΑΕΚ, ομάδα που κατάφερε φέτος να τους κερδίσει. Για την ακρίβεια, αυτοί “κατάφεραν” να χάσουν στο Ηράκλειο, αλλά τέτοιου είδους “κατορθώματα” μπορούν ανά πάσα στιγμή να “επιτευχθούν” αν λείψει η σοβαρότητα και η απόλυτη προσήλωση στις απαιτήσεις του (κάθε) αγώνα.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι και οι τέσσερις έχουν απόλυτη ανάγκη τους τρεις βαθμούς γιατί αμέσως μετά, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, έρχονται δύο ντέρμπι. Ο μόνος τυχερός από το πρόγραμμα της εορταστικής περιόδου είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα ξαναπαίξει στην έδρα του με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τυχερός φυσικά και ο Φατίχ Τερίμ, ο οποίος κάνει αρχή στον πάγκο με δύο εντός έδρας παιχνίδια, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τις δύο από τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. (Σε περίπτωση δύο νικών, προβλέπω διθυράμβους για τον Τούρκο προπονηταρά, που “αναγέννησε” τον Παναθηναϊκό και άλλα τέτοια φαιδρά...)

Οι άλλοι τρεις της κορυφής δοκιμάζονται σκληρά. Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” και Αρης-ΠΑΟΚ στο “Κλ. Βικελίδης” είναι δύο αγώνες που μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αν περάσει νικηφόρα από το τοπικό ντέρμπι, ένας όμως από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θα βγει χαμένος, σε περίπτωση, δε, ισοπαλίας, χαμένοι θα είναι και οι δύο.

Γενικά, μπαίνουμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και κρίσιμη φάση του Πρωταθλήματος. Μετά τα ματς της Τετάρτης, θα μένουν 10 αγωνιστικές για την κανονική περίοδο και άλλες 10 για τα πλέι οφ. Οι απώλειες βαθμών... απαγορεύονται για όλους. Τα “στραβοπατήματα” κοστίζουν πολύ ακριβά. Βαθμοί που χάνονται σε “εύκολα” ματς δεν αναπληρώνονται με τίποτε και δεν επιστρέφουν ποτέ. Αυτός που τους χάνει ελπίζει μόνο να χάσουν οι άλλοι περισσότερους. Με πλεονέκτημα στα πλέι οφ θα μπουν αυτοί που θα χάσουν λιγότερους και στα πλέι οφ θα επικρατήσουν αυτοί που θα τα πάνε καλύτερα στα συνεχόμενα ντέρμπι.

ΥΓ. Ο Αρης, όσο και να προσπαθήσει να “αυτοκτονήσει”, δεν γίνεται να μείνει εκτός πλέι οφ. Ο έκτος φαίνεται ότι θα είναι ο πιο σταθερός από όλους τους υπόλοιπους, Αστέρας Τρίπολης, ωστόσο δεν αποκλείω να γίνει η έκπληξη από τον Ατρόμητο. Αυτή είναι απλά μια πρόβλεψη. Η επιθυμία μου είναι να πλασαριστεί στην εξάδα ο Πανσερραϊκός. Εναλλακτικά, ΟΦΗ ή ΠΑΣ Γιάννινα. Πέρα από τον ΠΑΟΚ, αυτές είναι οι τρεις συμπάθειές μου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.