Τυχαία δεν είχε το μυαλό του στον Μπράντον ο Λουτσέσκου…

Κώστας Πετρωτός16 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά από 17 διαδοχικές αναμετρήσεις με γκολ, είχαμε ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός χωρίς τέρματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του δεν ήταν για λευκή ισοπαλία. Ντραγκόφσκι και Κοτάρσκι κατέγραψαν εξαιρετικές επεμβάσεις (ίσως γιατί στο μυαλό τους υπήρχε και μία άτυπη μάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Super League 1) και κράτησαν τις εστίες τους ανέπαφες, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που έφτασε περισσότερες φορές σε θέση βολής (13-7 οι τελικές).

Ο Δικέφαλος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι από όλες τις απόψεις. Ήταν πολύ ουσιαστικός στο «χτίσιμο» επιθέσεων, στο να φέρει την μπάλα μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, δεν είχε λάθη στις πάσες του και αν του έλειψε κάτι ήταν ορισμένες φορές η σωστή τελική ενέργεια και ένας παίκτης να πάρει την μπάλα και να «εκτελέσει». Ειδικά στο δεύτερο μέρος που ορισμένες στιγμές «άνοιξε» το παιχνίδι και ο ρυθμός ήταν πιο έντονος, υπήρξαν δύο-τρεις φάσεις που η τελική επιλογή δεν ήταν καλή και αυτό «τρέλανε» τον Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, βέβαια, ήξερε πολύ καλά τι του έλειπε από αυτό το ματς και φάνηκε όταν στη συνέντευξη Τύπου ρωτήθηκε για τον Τσάλοφ και τον Τισουντάλι, εκείνος αναρωτήθηκε στο τέλος της απάντησής αν του είχε γίνει ερώτηση και για τον Μπράντον. Ο Ισπανός επιθετικός είναι ο παίκτης που κυρίως θα ήθελε να έχει χθες στην διάθεσή του ο 55χρονος κόουτς, ίσως όχι τόσο γιατί θα του έβαζε σίγουρα γκολ (έχει πάντως καλή παράδοση στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), αλλά επειδή θα αποτελούσε το καλύτερο στήριγμά του για την μεσοεπιθετική τριάδα των Τάισον, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς. Το «χρειάζεται χρόνο» που είπε χθες ο Λουτσέσκου για τον Τσάλοφ, κυρίως αυτή την αδυναμία καλής συνεργασίας στην παρούσα φάση περιέγραφε. Ο Ρώσος φορ δεν έχει μάθει ακόμη το παιχνίδι των συμπαικτών του, δεν κινείται με τέτοιο τρόπο που θα δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού για να το εκμεταλλευτεί η άκρως ποιοτική μεσοεπιθετική τριάδα του ΠΑΟΚ και κάπως έτσι βρέθηκε χθες ο Σβαμπ να είναι εκείνος που σχεδόν μονοπώλησε τις τελικές ενέργειες των γηπεδούχων.

Ίσως, βέβαια, αν υπήρχε ο Τισουντάλι στο παιχνίδι που έχει δείξει ότι εκτελεστικά είναι πολύ καλός να έβρισκε από εκεί τις λύσεις ο ΠΑΟΚ, αλλά, όπως εξήγησε ο προπονητής του Δικεφάλου, δεν ήθελε να ρισκάρει υποτροπή του Μαροκινού και αρκέστηκε στο να έχει ως εναλλακτική λύση τον Σαμάτα. Κοντολογίς, ο ΠΑΟΚ στα μεγάλα του παιχνίδια εξαρτάται πολύ από το τι ψάρια πιάνουν επιθετικά οι Ζίβκοβιτς, Ντέλιας και Τάισον, χθες κανείς τους δεν είχε την πολύ μεγάλη ενέργεια και κάπως έτσι κόλλησαν οι «ασπρόμαυροι» στο 0-0.

Οι τρεις παίκτες που ήταν το μεγάλο κέρδος του ΠΑΟΚ

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να συνιστά κέρδος για τον ΠΑΟΚ από το χθεσινό ντέρμπι ήταν η απόδοση του Μπάμπα και του Ότο. Ο Δικέφαλος είχε, για πρώτη φορά φέτος σε τέτοιο βαθμό, τόσο θετικούς τους δύο ακραίους του μπακ, με μόνη διαφορά ότι ο Γκανέζος είχε πιο ενεργό ρόλο επιθετικά και ειδικά στο πρώτο ημίωρο του αγώνα ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε συνεχώς φάσεις στην περιοχή του Ντραγκόφσκι. Και οι δύο είχαν σιγουριά με την μπάλα στα πόδια, καλές τοποθετήσεις και μαρκαρίσματα σε φάση άμυνας και έδειξαν σε πολλές φάσεις και την μεγάλη εμπειρία που διαθέτουν. Ίσως ήταν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα ενόψει του γεμάτου προγράμματος που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει, όμως, και ένα τρίτο στοιχείο: η πολύ μεστή παρουσία του Οζντόεφ και ας μην κράτησε πολύ την μπάλα στα πόδια του. Ίσως ακριβώς επειδή ο Ρώσος ήταν τόσο ουσιώδης απελευθερώθηκε ο Σβαμπ και έπαιξε αυτό τον ρόλο του κρυφού φορ. Ο Μαγκομέντ θα μπορούσε να είχε σκοράρει κιόλας ένα γκολ που θα θύμιζε το περσινό του στην OPAP Arena, αν ο Τσάλοφ δεν του έπαιρνε την μπουκιά από το στόμα και συνολικά ήταν ο παίκτης που βρέθηκε σε όλους τους χώρους του γηπέδου και έδωσε πολύ μεγάλες βοήθειες. Αθόρυβα μεν, αλλά εμφανώς δε για όσους θέλουν να βλέπουν την ουσία της απόδοσης ενός παίκτη, ο Ρώσος, όπως και ο Αυστριακός, δείχνουν γιατί στην παρούσα φάση τους προτιμά περισσότερο ως βασικούς από τον Καμαρά ο Λουτσέσκου.

Ο Κόλεϊ ξέρει πολύ καλά ποια είναι μία μεγάλη απαίτηση που υπάρχει από εκείνον

Και κάτι τελευταίο που σίγουρα συζητήθηκε από όλες τις ΠΑΟΚτσήδικες παρέες. Παρότι Μιχαηλίδης (περισσότερο αυτός) και Κεντζιόρα είχαν θετική παρουσία στην άμυνα και απέφυγαν τα λάθη, χθες όταν ο Ιωαννίδης έκανε τις κινήσεις με την μπάλα στα πόδια και κέρδισε συνήθως τις μονομαχίες, το μυαλό όλων πήγαινε στον Κουλιεράκη που ήταν εμφανές ότι έλειπε. Επειδή όμως ο Χανιώτης στόπερ είναι πλέον «λύκος» στην Μπουντεσλίγκα, σημασία έχει να αντιλήφθηκε τι πραγματικά χρειάζεται η ομάδα του ο Ομάρ Κόλεϊ που βρισκόταν στον πάγκο και έβλεπε τον Ιωαννίδη να βγαίνει νικητής στις φάσεις που απαιτούταν δύναμη και ικανότητα στην προσωπική μονομαχία. Ο αμυντικός από την Γκάμπια έχει τα σωματικά προσόντα και την εμπειρία των μεγάλων αγώνων και μένει να το δείξει…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.