Τσουκάνης για Μακεδονικό: Οργάνωση και συστηματική δουλειά

Metrosport Team22 Αυγούστου 2023

Η πρώτη προπόνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Μακεδονικό διεξήχθη χθες στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Οι «πράσινοι» θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στον Βόρειο όμιλο της Super League 2. Το Πρωτάθλημα έχει οριστεί να αρχίσει στις 24 Σεπτεμβρίου. Η προετοιμασία ξεκίνησε με 21 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς οι 14 είναι παραμένοντες, γύρισε από δανεισμό ο Καζέλης και πέντε προωθήθηκαν από την Κ19. Προπονούνται με την πρώτη ομάδα άλλοι τρεις παίκτες της Κ19 οι οποίοι το επόμενο διάστημα θα επιστρέψουν σε αυτήν. Το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι υπό διαμόρφωση και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ενταχθούν στην ομάδα οι νέες προσθήκες, ενώ θα κλείσει και ο νέος προπονητής.

Μέχρι τότε οι προπονήσεις θα γίνονται υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Γκούντα και των συνεργατών του Νούλη Σιαμίδη (προπονητής τερματοφυλάκων) και του Στέφανου Γιώγου (γυμναστής φυσικής κατάστασης).


Τσουκάνης: «Επιθυμία των δύο πλευρών η παραμονή»

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα φοράει τη φανέλα του Μακεδονικού ο έμπειρος αριστερός μπακ, Στέλιος Τσουκάνης. Ο Ελληνας αμυντικός για την έναρξη της προετοιμασίας αλλά και τις βλέψεις των «πρασίνων» στο νέο Πρωτάθλημα, δήλωσε στην εφημερίδα Μετροσπορτ: «Πάντα την πρώτη μέρα την περιμένεις με ανυπομονησία, έτσι έγινε και φέτος. Εύχομαι να έχουμε μια καλή αρχή και να πάνε όλα καλά. Ο Μακεδονικός έχει πάντα πρωταγωνιστικούς στόχους. Παιχνίδι με παιχνίδι να πάμε καλά και θα δούμε στην πορεία τι θα γίνει. Το Πρωτάθλημα φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό καθώς υπάρχουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και υποβιβάζονται πέντε ομάδες».

Συνεχίζεις για έβδομη χρονιά στον Μακεδονικό. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Υπάρχει χημεία μεταξύ του συλλόγου και εμού. Δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω περιβάλλον. Όλα ήταν ευνοϊκά για να μείνω και τελικά έγινε πράξη η επιθυμία των δύο πλευρών».

Υπάρχει κάποιο φαβορί στο Πρωτάθλημα; «Θεωρητικά δεν υπάρχει κάποιο φαβορί.

Σιγά σιγά και με τις μεταγραφές θα δούμε τους στόχους των ομάδων. Αρκετές ομάδες θα παλέψουν για την πρώτη θέση».

Ποια είναι τα θετικά σημεία του Μακεδονικού; «Τα συν του Μακεδονικού ότι έχει πλέον την εμπειρία της επαγγελματικής κατηγορίας από την περσινή σεζόν. Υπάρχει οργάνωση και συστηματική δουλειά. Με αυτά τα δεδομένα μπορείς να κάνεις και το βήμα παραπάνω».


Ανδρώνης: «Αντάξιοι στην ιστορία του Μακεδονικού»

Στην πρώτη του ομιλία προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Παύλος Ανδρώνης, επισήμανε: «Εύχομαι καλή αρχή σε όλους. Είμαστε πάλι εδώ για ένα νέο ξεκίνημα. Στη Super League 2 υπάρχουν θέματα και υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη προετοιμασίας των ομάδων. Το ρόστερ δεν είναι έτοιμο και τις επόμενες μέρες θα συμπληρωθεί, θα έρθει ο νέος προπονητής, οπότε και θα σας πω περισσότερα για τους στόχους της ομάδας. Θέλω να φανείτε αντάξιοι όπως αρμόζει, της ιστορίας του Μακεδονικού. Να είστε γεροί, δυνατοί».

Γκούντας: «Με σοβαρότητα και καλή διάθεση»

Ο Δημήτρης Γκούντας πριν την προπόνηση μιλώντας προς τους παίκτες είπε: «Να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία. Θα δουλέψουμε μαζί αυτές τις μέρες, μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής. Θα δουλέψουμε για τον εαυτό μας, να μην χάνουμε άλλο χρόνο, με σοβαρότητα και με καλή διάθεση»


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.