Τσιτσιπάς: «Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά χαίρομαι που βρήκα τρόπο να κερδίσω αυτό τον αγώνα»

Metrosport Team15 Ιανουαρίου 2024

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς φιναλίστ του Australian Open πέρσι, σήμερα τα ξημερώματα κέρδισε τον Μπεργκς με 3-1 σετ με ανατροπή και πέρασε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Η ζέστη ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Έλληνα πρωταθλητή στην πρεμιέρα του με τον Ζιζού Μπεργκς και όχι με τον Ματέο Μπερετίνι που δεν αγωνίστηκε εξαιτίας τραυματισμού στην Αυστραλία. Παρά την απώλεια του πρώτου σετ, ο 25χρόνος γύρισε την κατάσταση και έκλεισε σε 4 σετ θέση για την επόμενη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανο Τσιτσιπά: 

Αρχικά ανέφερε για τον Ιταλό λέγοντας: «Ήταν απρόσμενη η αλλαγή αντιπάλου και συνεχίζοντας αυτό ήταν επικίνδυνο όταν προετοιμάζεσαι για έναν αντίπαλο και βρίσκεις άλλον μπροστά σου. Ήταν δύσκολες οι συνθήκες λόγω ζέστης σήμερα, δεν είχαμε σπίθα στο πρώτο σετ, αλλά χαίρομαι που βρήκα τρόπο να κερδίσω».

Έπειτα ρωτήθηκε για τον αδιανόητο πόντο που κέρδισε στην διάρκεια του δεύτερου σετ, με τον οποίο έκανε το πρώτο break στον αγώνα και ήρθε η ανατροπή. Είπε πως δεν θυμόταν τον πόντο, αλλά του τον έδειξαν στην γιγαντοοθόνη και θυμήθηκε.
«Ήθελα να τον πιέσω και δεν ήθελα να παρατήσω τον πόντο. Η αλήθεια είναι πως ο βολέ του είχε αρκετά φάλτσα και με έκανε να πιστέψω κι εγώ ότι δεν προλαβαίνω να πάρω τον πόντο. Δεν ξέρω πως τον πήρα. Τελικά τα κατάφερα και γύρισε το ματς» σχολίασε.

Τέλος, ρωτήθηκε για την αλλαγή στη στάση του σώματός του στο σερβίς. Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, ωστόσο είπε πως ήθελε να το δοκιμάσει.

«Ηταν ζήτημα τακτικής. Το έχω δει σε Σίνερ και Ζβέρεφ και είπα να το δοκιμάσω. Στο πρώτο σετ βέβαια δεν δούλεψε, πρέπει να ήταν το χειρότερο σετ σε ποσοστό σερβίς στην καριέρα μου. Μετά βρήκα την ισορροπία» ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.