Τσίπρας: «Είμαι περήφανος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» (vids)

Metrosport Team18 Ιουνίου 2024

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για την εξωτερική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ατά τη συζήτηση που είχε με τον Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

«Ο ρόλος της χώρας να είναι πυλώνας ειρήνης και της σταθερότητας. Να είναι συνώνυμο της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Είναι πιο σημαντικό να είσαι γέφυρα ανάμεσα σε ηπείρους και λαούς, από το να είσαι το ''φυλάκιο'' της Δύσης χωρίς αυτονομία.

Να επενδύσουμε στον διάλογο για την επίλυση προβλημάτων. Η Ελλάδα παραδοσιακά έχει πολύ καλές σχέσεις με το Ισράηλ. Θα έπρεπε να μπορεί να παίξει πιο ηχηρό ρόλο στην επίλυση της κρίσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι συγκινημένος που βρέθηκε ξανά με τον πρών πρωθυπουργό των Σκοπίων. «Είμαι συγκινημένος που είμαι με τον Ζόραν και θυμηθήκαμε αυτές τις στιγμές. Ήταν δύσκολες ημέρες για εμάς και τώρα είμαστε πολύ υπερήφανοι, όπως και τότε».


«Αυτοί οι 153 βουλευτές που στηρίξαν τη Συμφωνία... σε αυτούς χρωστάμε ότι γράψαμε ιστορία. Αν περιμέναμε να ωριμάσει περισσότερο ενδεχομένως να σάπιζε θα σάπιζε και θα δημιουργούσε εξαιρετικά αρνητικό πλαίσιο στην ευρύτερη περιοχή. Έξι χρόνια μετά έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Η πολιτική της αναβλητικότητας και της στασιμότητας είναι μια πολιτική βολική για τις ηγεσίες που όμως δεν είναι προς όφελος των λαών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.