Τσιώλης: «Να θυσιαστεί ο Μορόν, αν δυσκολεύει οικονομικά-Αυτός ήταν ένας λόγος που έφυγα από τον Ηρακλή»

Metrosport Team28 Αυγούστου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης σχολιάζοντας τα δρώμενα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, στάθηκε στην εικόνα των ομάδων στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μίλησε για την καλή εικόνα του Άρη και το έντονο ισπανικό στοιχείο, ενώ επισήμανε και πάλι την απουσία προπονητικού κέντρου για τον Ηρακλή. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

Aρχικά, για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο το τελευταίο καιρό, αποκάλυψε πως: «Διαχρονικά κάνω προπονητική σε φοιτητές και για αυτό ήρθα στην Θεσσαλονίκη. Αυτή την εποχή δεν είμαι και προπονητής σε κάποια ομάδα, οπότε ενδεχομένως να ασχοληθώ με τους σπουδαστές μου περισσότερο. Είναι ευλογία είναι να διδάσκεις ποδόσφαιρο, γιατί έχεις 250-260 προσηλωμένους φοιτητές. Ο Πρύτανης μου λέει ότι δεν έχει ποτέ απουσία όταν είναι να μιλήσω εγώ. Αλλά η πραγματική ζωή και το ποδόσφαιρο είναι στο γήπεδο».

Για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκαν οι ομάδες στις πρώτες αγωνιστικές της Super League 1:

«Εκείνο που φάνηκε μέχρι στιγμής είναι ότι οι μικρομεσαίες ομάδες είναι σοβαρές. Είναι σε ετοιμότητα και είδαμε πολύ καλά πράγματα. Οι μεγάλες ομάδες όμως όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δείξανε ότι έχουν προβλήματα στο πρωτάθλημά μας και δεν ήταν τόσο προετοιμασμένοι, γιατί το μυαλό τους και όλη τους η σκέψη είναι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και καλά κάνουνε. Πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη σημασία  και να εμφανίζονται με περισσότερη οργάνωση, γιατί είναι πολλά τα κέρδη όταν παίζεις στην Ευρώπη και ειδικά για τους βαθμούς που μαζεύουν οι Ελληνικές ομάδες».

Για την εικόνα που παρουσίασε ο Άρης μέχρι στιγμής:

«Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει ένα συγκεκριμένο στιλ, το συνδυαστικό γρήγορο ποδόσφαιρο που έχει καθιερωθεί από τους λάτιν παίκτες που έχουν περάσει από την ομάδα. Μου κάνει εντύπωση που το έχει διατηρήσει και φέτος.

Ο Άρης με τόση ταχύτητα μεσοεπιθετικά βρίσκει πολλούς χώρους. Είναι σε καλό φεγγάρι, όμως έρχεται ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Τρίπολη. Μπορεί να δει καλύτερα τα πράγματα, αν κερδίσει και το παιχνίδι μέσα στην έδρα του. Γενικά μου βγάζει πολύ καλή εικόνα.

Η επιλογή που γίνεται με τους Ισπανούς είναι για να στηρίξει αυτό το σύστημα που λέγαμε παραπάνω, το λάτιν συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτοί οι παίκτες που προέρχονται από την Ισπανία μπορούνε και το στηρίζουν. Ο Σιφουέντες για παράδειγμα είναι μια πολύ καλή μεταγραφή. Πέρα από την εκτέλεση, κινείται πολύ καλά και φέρνει κάτι καινούριο στον Άρη».

Για τον Μορόν και αν τελικά θα συνεχίσει στον Άρη ή θα αποχωρήσει με μεταγραφή:

«Δύσκολα πιστεύω ότι θα μείνει στον Άρη. Εξαρτάται το αν μπορεί η διοίκηση να τον στηρίξει οικονομικά. Πρέπει όμως να τον κρατήσει, γιατί ο κόσμος του Άρη διψάει για διακρίσεις. Και ο Μορόν θα είναι ακόμη καλύτερος φέτος. Αν όμως δυσκολεύει την ομάδα οικονομικά, πρέπει να θυσιαστεί ο παίκτης».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδος από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: 

«Είναι πολύ καλή επιλογή γιατί γνωρίζει και τους ποδοσφαιριστές και το ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί έρχονται προπονητές που δεν ξέρουν το στιλ της Ελλάδας και το DNA που έχει η Εθνική μας. Είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να γίνει, και ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.»

Τέλος, επισήμανε για ακόμη μια φορά την ανάγκη του Ηρακλή να φτιαχτεί το προπονητικό κέντρο της ομάδας, λέγοντας: 

«Έτυχε να κάνω και μια συνάντηση με τον Οφρυδόπουλο και διαπίστωσα ότι ακόμα το θέμα του προπονητικού είναι ανοιχτό. Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνει ο Ηρακλής είναι το προπονητικό. Αυτός είναι ένας λόγος που και εγώ δυσκολεύτηκα και αποχώρησα από τον Ηρακλή. Θυσιάζεις και έναν ποδοσφαιριστή για να περισσέψουν χρήματα και να βάλεις έναν χλοοτάπητα, για να δουλέψεις ως ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.