Τσιώλης: «Μου αρέσει η ομοιογένεια της Εθνικής»

Metrosport Team06 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο πολύπειρος προπονητής μίλησε για το βιβλίο του για τα περίπου 750 παιχνίδια του ως προπονητής και την Εθνική ομάδα. 

Μεταξύ άλλων, ο Σάκης Τσιώλης δήλωσε:

Για το βιβλίο του και ποιο είναι το Νο1 ματς του: «Είναι περίπου 750 παιχνίδια. Το νο1 είναι ο τελικός κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης. Επίσης η πρώτη μου σεζόν με την ομάδα της γενέτειράς μου την Αναγέννηση Καρδίτσας που πήραμε το πρωτάθλημα. Το βιβλίο έγινε μέσα στην πανδημία. Ο γιος μου ο Βαγγέλης ασχολήθηκε για να βγει το βιβλίο. Είχε πολλή δουλειά σημαντική και ουσιαστική. Συμπληρώσαμε ο ένας τον άλλο. Ο Βαγγέλης με την τεχνολογία μπόρεσε να το κάνει πραγματικότητα. Οι ασκήσεις στα βιβλία είναι πραγματικές. Μπορείς να σκανάρεις με το κινητό και να βγάλεις τις ασκήσεις στην προπόνηση».

Πόσο άλλαξε η προπονητική: «Πλέον είναι το στυλ που μπορεί να στηρίξει μια ομάδα. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αξιολογήσει ένας προπονητής, τι μπορώ να παίξω. Αυτό κυριαρχεί σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία. Σε ένα τελευταίο συνέδριο που με κάλεσε ο τελευταίος προπονητής μου στον Ιωνικό, ο Γιαν Κόβαλικ, ρωτήσαν τον σερ Μπόμπι Ρόμπσον για το ασκησιολόγιό του. Και είπε “τι να το κάνετε με τις ασκήσεις του ’60 και του ΄70”; Πλέον έχει πολλούς παραμέτρους και πολλά κέρδη με τη σύγχρονη προπόνηση ο παίκτης».

Αν άλλαξε το στυλ του Έλληνα ποδοσφαιριστή: «Σε αυτό το επίπεδο που παίζουν αλίμονο. Οι προπονητές που έχουν και όλη η δουλειά τούς έχει κάνει 100 επαγγελματίες, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ξένους. Πήγα στον Άγιο Κοσμά και είδα δυο παιδιά να τρέχουν, με πρόγραμμα αποκατάστασης κι είπα πόσο άλλαξε το ποδόσφαιρο».

Για την Εθνική: «Μου αρέσει η ομοιογένειά της, η αξιολόγηση που έγινε. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία να έχει αυτοματισμούς και συνοχή. Θα πρέπει να σταθεροποιείται η Εθνική, να αρχίσει να δένεται η ομάδα. Φαίνεται ότι προς τα εκεί πάει ο κόουτς».

Για τον Μπάλντοκ: «Ο Μπάλντοκ ήταν καλός, ήταν άψογος στην αμυντική του συμπεριφορά. Νομίζω ότι ο κόουτς τους ξέρει πολύ καλά. Για να τον καλέσει, ήξερε τι να περιμένει. Παίζει και ρόλο ποιον παίκτη έχεις μπροστά σου. Ο Πογιέτ ψάχνει να δέσει καλά το δίδυμο του Μπάλντοκ με τον Λημνιό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.