Τσίκινης: «Αδιάβαστος ο διαιτητής του Άρης-ΠΑΟΚ, ευτυχώς τον... ρούφηξε ο ρυθμός»

Metrosport Team20 Μαΐου 2024

Ο Ηρακλής Τσίκινης μίλησε στο Metropolis 95.5 για την διαιτησία του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν του άρεσε καθόλου.

 «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα. Στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής σε ένα πρωτάθλημα της τελευταίας αγωνιστικής. Η διαιτησία δεν μου άρεσε καθόλου. Φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι στη διαχείριση στον πειθαρχικό έλεγχο το γήπεδο έδειχνε να γέρνει και αυτό ήταν κακό.

Το ευτύχημα ήταν ότι με την ροή του αγώνα η διαιτησία... έμεινε στον στον πάγκο και δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα και τη διαμόρφωση του πρωταθλήματος. Η κάρτα στον Μιχαηλίδη έδωσε μηνύματα. Ευτυχώς, ξαναλέω, στη συνέχεια το παιχνίδι ρούφηξε τη διαιτησία σε έναν ρυθμό που δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Η ευκολία σε ένα ντέρμπι, ειδικά τέτοιο, μίας κάρτας σε μία ομάδα μπορεί να δώσει τον αέρα στην άλλη να παίξει πιο σκληρά και να παρθούν εσφαλμένα μηνύματα. Η συνολική εικόνα δεν επηρεάστηκε, ήρθε το παιχνίδι 1-2 και δεν ασχοληθήκαμε με την διαιτησία, ευτυχώς για το πρωτάθλημά μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τον ορισμό ξένων διαιτητών σχολίασε: «Το ρίσκο είναι ότι οι ξένοι έχουν διαφορετική κουλτούρα, άλλη ποιότητα. Το φαινόμενο της έλευσης ξένων διαιτητών έχει να κάνει με το ότι ο κόσμος και οι ομάδες δεν είναι προκατειλημμένοι, αλλά είδαμε και φέτος στη διαχείριση πολλά λάθη από ξένους, που ήρθαν από πρωταθλήματα που δεν είναι ικανά να έχουν εχέγγυα για τον διαιτητή.

Πρέπει να δούμε σοβαρά την νέα σεζόν τι θα γίνει. Εγώ είχα ρίξει στο τραπέζι τους Έλληνες διαιτητές το γήπεδο και ξένο στο VAR, που είναι πιο εύκολο να έρθει. Είναι δύσκολο να γίνει συνεργασία με άλλες ομοσπονδίες, γιατί τα καλά πρωταθλήματα, από τα οποία μπορείς να φτιάξεις μία «λίστα«, έχουν υποχρεώσεις πολλές και θα είναι δύσκολο να έρθει κάποιος καλός διαιτητής. Μπορούμε να φέρνουμε τετράδα ξένων διαιτητών μόνο στα πολύ κρίσιμα ματς και να έχουμε την ευκολία σαν ΚΕΔ να φέρνουμε τοπ. Αν ζητάμε κάθε Κυριακή ξεμένουμε και μετά ζητάμε να έρχονται από το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν».

Κατέληξε λέγοντας: «Ήταν κακός ο διαιτητής του Άρης-ΠΑΟΚ, δεν έπρεπε να έρθει τέτοιος σε ένα ματς που κρίνει πρωτάθλημα. Θα πρέπει να έρχονται έμπειροι για να μην κουβεντιάζονται τέτοια πράγματα. Εχω την πολυτέλεια να ξέρω πώς σφυρίζει ένας διαιτητής και σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να προσέξεις πολύ τον πειθαρχικό έλεγχο, ειδικά στα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ που βασίζονται στη σκληρότητα. Ο διαιτητής ήταν αδιάβαστος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.