Τσιφτσής: «Πέρσι έβλεπα το πρωτάθλημα, φέτος θέλω να το ζήσω»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ: ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΪΡΗ - ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΤΑΝΗ

Ο Αντώνης Τσιφτσής αποτελεί το νέο πρόσωπο κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ αποτελώντας ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Δικεφάλου, με τον νεαρό γκολκίπερ να ανοίγει τα... χαρτιά του στους απεσταλμένους του ομίλου Metromedia στο Χορστ της Ολλανδίας. 

  • Από την υπόσχεση στον πατέρα του, τον ΠΑΟΚ του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος, μέχρι και τις πρώτες κουβέντες του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Γιαννιτσιώτης πορτιέρε δίνει το σύνθημα για τη νέα χρονιά...

«Δεν μου αρέσει να βάζω μακροχρόνιους στόχους, μου αρέσει κάθε ημέρα να βάζω έναν στόχο. Έναν μακροχρόνιο στόχο έχω και αυτός είναι ομαδικός , να σηκώσουμε την κούπα του πρωταθλήματος και θέλω να είμαι αύριο καλύτερα από χθες. Πέρσι έβλεπα το πρωτάθλημα , φέτος θέλω να το ζήσω».

  • Πως αισθάνεσαι που αποτελείς μέρος του ΠΑΟΚ, καθώς γνωρίζουμε ότι από μικρό παιδί είχες φίλαθλα αισθήματα για τον ΠΑΟΚ; 

«Από μικρό παιδί παρακολουθώ την ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα προσπαθήσω να δίνω κάθε ημέρα τον καλύτερο μου εαυτό για να δείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Όλοι οι παίκτες που μπαίνουν στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας , τα δίνουν όλα, από τις προπονήσεις και τα φιλικά μέχρι και τους αγώνες, το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά έχοντας ένα παραπάνω κίνητρο καθώς παρακολουθώ από μικρό παιδί την ομάδα , δίνοντας και την ψυχή μου για την ομάδα».

  • Για το αν αισθάνθηκε αγωνία για την έκβαση της μεταγραφής του, ανέφερε...

«Μέχρι να γίνει και επίσημα η πρόταση και να υπογράψω είχα σίγουρα αγωνία και ανυπομονησία. Περίμενα πως και πως να με πάρουν τηλέφωνο για να έρθω Θεσσαλονίκη όπως και έγινε και ήρθα με μεγάλη χαρά».

  • Ποιος είναι ο άνθρωπος που σε ''έψησε'' να έρθεις στον ΠΑΟΚ; 

«Δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποιος που να με ''έψησε'', μόλις άκουσα το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ κατευθείαν θέλησα να έρθω στην ομάδα. Μόλις το άκουσαν και η οικογένεια μου και ειδικά ο πατέρας μου, χάρηκε πολύ συζητώντας το σε άλλη βάση, είπαμε ότι θα πάω στον ΠΑΟΚ, θα κάνω υπομονή και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

  • Υπήρξε ενδιαφέρον παλαιότερα για την απόκτηση σου; 

«Είχε ακουστεί το όνομα μου, αλλά δεν είχα τόσο κοντινή επαφή με την ομάδα και κάπου στράβωνε πάντα, αλλά καλύτερα που ήρθα τώρα , έγινε για καλό. Μπροστά μου έχω έναν πολύ καλό τερματοφύλακα τον οποίο παρακολουθούσα από πέρσι αρκετά και έχω να κερδίσω πολλά από τον Ντομινίκ».

  • Ενώ πρόσθεσε με αφορμή και τις δηλώσεις...

«Και στο 1΄μπορείς να δείξεις πράγματα, όσο χρόνο σου δίνει ο προπονητής πρέπει να τον εκμεταλλευτείς , είναι πολύτιμος χρόνος για εσένα και ένα δευτερόλεπτο να μπεις πρέπει να δείξεις στον ΠΑΟΚ».

  • Πως ήταν το καλωσόρισμα στον ΠΑΟΚ;

«Ήταν πολύ θερμό , αυτό συζητούσα με τα παιδιά και με τον Γιάννη Μιχαηλίδη που γνωριζόμαστε από τα Γιαννιτσά. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, θεωρώ ότι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα που πήρε η ομάδα πέρσι και φέτος περιμένω κάτι ανάλογο. Τα παιδιά με εντυπωσίασαν , δεν περίμενα να είναι τόσο καλά όλα, με έφεραν πολύ κοντά στην ομάδα, με αγκάλιασαν κατευθείαν όλα τα παιδιά και οι αρχηγοί».

  • Πιστεύεις ότι χρειάζεσαι έναν χρόνο προσαρμογής;

 «Προσαρμογή χρειάζομαι για να δω πως παίζουν τα παιδιά. Τους έχω παρακολουθήσει ως αντίπαλος, αλλά είναι διαφορετικό να τους έχεις συμπαίκτες και χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσω να βρεθώ με τους αμυντικούς μου και τους κεντρικούς χαφ , οπότε θεωρώ ότι βήμα βήμα και μέρα με την μέρα θα είναι όλα καλά. Τα φιλικά δεν πιστεύω ότι αντιπροσωπεύουν την εικόνα της ομάδας».

  • Ποιο είναι το επίπεδο δυσκολίας της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ; 

«Υπάρχει μεγάλη πίεση στην προπόνηση, δεν μπορείς και δεν πρέπει να χαλαρώνεις στιγμή, κάθε στιγμή πρέπει να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό και να δείχνεις ότι αξίζεις».

  • Πως θα αντιδρούσες αν σου έλεγε ο Λουτσέσκου ότι ''Αντώνη μπαίνεις εσύ βασικός σήμερα''; 

«Δεν προετοιμάζεσαι μόνος σου , υπάρχει ο προπονητής τερματοφυλάκων, ο ίδιος ο προπονητής σου, θα σε κάνει να νιώσεις άνετα, όπως και με έχουν κάνει ήδη να νιώσω. Οι προπονήσεις που κάναμε στην Ολλανδία ήταν αρκετά δυνατές αλλά θα μας βγουν στην πορεία σε καλό».

  • Για τον ανταγωνισμό που έχει με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι μπροστά του...

«Όταν το άκουσα ήξερα ότι δεν θα ήμουν ο βασικός γκολκίπερ, απλά ερχόμενος εδώ έχω να κερδίσω πολλά πράγματα, από τα ντέρμπι που παίζει η ομάδα, από τον κόσμο, από τον τρόπο παιχνιδιού του κυρίου Λουτσέσκου, από τον Ντόμινικ, όλα. Ήταν η ώρα να κάνω και εγώ το επόμενο βήμα στην καριέρα μου και να δω και εγώ σαν Αντώνης που μπορώ να φτάσω και αν μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Με τιμάει πολύ το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και θέλω να φανώ αντάξιος».

  • Όσο για τα πρώτα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου...

«Όταν συστηθήκαμε στη Μεσημβρία μου είπε να είμαι ο Αντώνης της Τρίπολης και να μην έχω κανένα άγχος  και ότι μέρα με την μέρα θα είμαι καλύτερα, ακόμα και τις φορές που δεν θα είμαι τόσο καλός θα μου βγει στην πορεία και θα προσαρμοστώ στην ομάδα».

  • Πόσο σε διευκολύνουν οι συμπαίκτες που έχεις μπροστά του στην άμυνα; Υπάρχει και μεγαλύτερη ευθύνη; 

«Τους έχεις πολύ εμπιστοσύνη και αυτό μπορεί να σε κάνει πιο χαλαρό, αλλά δεν πρέπει, λες ότι στο 1vs1 δεν πρόκειται να τον περάσει κάποιος. Έχεις να κερδίσεις πολλά πράγματα, ακόμα και από τις κινήσεις τους, δεν χρειάζεται να σου πουν κάτι».

  • Καλύτερα να έχεις συμπαίκτες τους Ζίβκοβιτς και Τάισον παρά αντιπάλους, ε; 

«Καλύτερα σίγουρα, εννοείται. Όπως και ο Αντρέ, τον είχα αντίπαλο τα προηγούμενα χρόνια τώρα τον έχω συμπαίκτη, ήταν ένα όνειρο να συνυπάρξω μαζί τους στην ομάδα το οποίο έγινε  πραγματικότητα, ήταν ένα όνειρο. Ο Αντρέ είναι ένας αρχηγός πραγματική κολώνα μέσα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, σε βοηθάει σε όλα μέσα στο γήπεδο, στο παραμικρό, αισθάνεσαι ασφάλεια και βοηθάει και μόνο με την παρουσία τους».

  • Για το γκολ που δέχθηκε ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ και δεν θα ξεχάσει...

«Ένα γκολ του Ζίβκοβιτς που είχα δεχθεί από τον Αντρίγια που μπορούσα να το είχα βγάλει όσο και να το είχα δει ξανά , ενώ το αγαπημένο μου ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ ήταν ένα του Άκπομ που πλάσαρε στην απέναντι γωνία. Ποτέ δεν θα πω ότι ένα γκολ δεν βγαίνει, θα πω ότι μπορούσα να το βγάλω».

  • Ενώ για την αντίδραση που έβγαλε μετά το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας, μην επιτρέποντας να τον πάρει από κάτω...

 «Αυτά είναι φιλικά παιχνίδια, το μυαλό θέλει και τα πόδια δεν ακολουθούν. Είχαμε αρκετή κούραση στην προετοιμασία, αλλά βγάζουμε αυτοματισμούς, δηλαδή ξεκούραστη τι θα κάνει η ομάδα; Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο και δεν πρέπει να σε επηρεάζει το λάθος βγάζοντας αντίδραση».

  • Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι θα είναι έτοιμος; 

«Θεωρώ ότι θα ξεκινήσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας, φρέσκοι δεν θα είμαστε 100%».

  • Για τους δεσμούς που έχει αναπτύξει με τους συμπαίκτες του: 

«Είτε Έλληνες είτε ξένοι είμαστε ένα , όποιος έρχεται στην ομάδα γίνεται κομμάτι αυτής».

  • Για το πως περιμένει το πρώτο παιχνίδι βγαίνοντας για ζέσταμα μπροστά στους φίλους του ΠΑΟΚ: 

«Το έχω ονειρευτεί, μπορεί να είναι 24 Ιουλίου, υγεία να έχω και εύχομαι να το ζήσω».

  • Ο νεαρός γκολκίπερ δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ, τονίζοντας:

 «Αποτελεί όνειρο για κάθε φίλο και παίκτη του ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν το έχει καταφέρει μέχρι στιγμής  , έχει φέτος μία πολύ καλή ομάδα και μπορεί να το πετύχει. Η ομάδα δουλεύει πολύ σωστά και τακτικά, δεν το έχω δει ξανά αυτό».

  • Ειδική μνεία έκανε και στον Λευτέρη Λύρατζη με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Αστέρα:

«Είναι ένα πολύ καλό παιδί, εργατικός και επαγγελματίας. Δεν είχαμε μιλήσει πολύ για τον ΠΑΟΚ στην αρχή, προς το τέλος της χρονιάς κάναμε μία σχετική κουβέντα και από την πρώτη στιγμή μου είπε να έρθω οπωσδήποτε, μου είπε τα καλύτερα λόγια και να έρθω είτε είμαι πρώτος , είτε δεύτερος, άλλωστε δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη.

  • Όσο για τη μάχη του πρωταθλήματος, απάντησε:

«Πέρσι το πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο, όλοι τον είχαν ξεγράψει τον ΠΑΟΚ από ένα σημείο και μετά άλλα έκανε κάτι πολύ δύσκολο αυτό το 4/4. Όταν μία ομάδα μπαίνει στο πρωτάθλημα όντας πρωταθλήτρια όλοι θέλουν να την κερδίσουν και πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι».

  • Τι υποσχέθηκες στον πατέρα σου όταν πήρες τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ;

 «Δεν του υποσχέθηκα ακόμα, αλλά θα του υποσχεθώ ότι θα δει πρωτάθλημα με εμένα στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.