Τσελεπίδης: «Ξέφυγε ο ΠΑΟΚ, έγινε ευρωπαϊκό κλαμπ που βγάζει και πουλάει ταλέντα»

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Ο Τίμος Τσελεπίδης πανηγύρισε την άνοδο στη Super League 1 με τον Λεβαδειακό και μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για τη νέα σεζόν των Βοιωτών στη Super League 1.

Ο Θεσσαλονικιός στόπερ αναφέρθηκε στον ΠΑΟΚ και τις ακαδημίες του Δικεφάλου από τις οποίες ξεκίνησε και ο ίδιος, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη εξέλιξη των «ασπρόμαυρων» σ’ αυτό το επίπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τίμος Τσελεπίδης στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:

Για την πορεία του από τη Θεσσαλονίκη ως τη Λιβαδειά:

«Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκα, γέννημα θρέμμα, έχω καταγωγή από τη Χαλκιδική. Είχα μια πλούσια καριέρα μέχρι στιγμής στην Ελλάδα κυρίως στη Β’ Εθνική και κατάφερα ένα μεγάλο μου στόχο, να παίξω στη Super League 1 κάτι για το οποίο με βοήθησε η οικογένεια του Λεβαδειακού. Μακριά από τον τόπο σου σ’ εκτιμούν περισσότερο νομίζω. Αναγνώρισαν τον Τσελεπίδη ως ποδοσφαιριστή γι’ αυτό είμαι τόσο καιρό. Έχω παίξει κεντρικός αμυντικός φέτος».

Για την πρωτιά του Λεβαδειακού στη Super League 2:

«Το να βγεις πρώτος ποτέ δεν είναι εύκολο. Ο πρωταθλητισμός θέλει θυσίες και να είσαι επικεντρωμένος στο στόχο. Αδιαπραγμάτευτος στόχος μας ήταν η άνοδος φέτος. Είχαμε υψηλό ανταγωνισμό, είχαμε πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Για το παρελθόν του στον ΠΑΟΚ, τις ακαδημίες και τη φουρνιά που ανήκε τότε:

«Η φουρνιά μου είναι οι 96ρηδες. Ο Ευθύμης Κουλούρης κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Ξεχνάω κάποια παιδιά σίγουρα. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πολύ επίπεδο στο θέμα των ακαδημιών. Και τότε έδιναν βάση, αλλά τώρα έχει ξεφύγει και έχει γίνει ευρωπαϊκό κλαμπ ο ΠΑΟΚ, βγάζει ταλέντα και τα πουλάει. Βλέπετε τι γίνεται με τον Κουλιεράκη και τον Κωνσταντέλια. Μεγαλώνουν τον σύλλογο όλα αυτά».

Για το τι σημαίνει να βγαίνεις από την ακαδημία της ομάδας:

«Οι εμπειρίες που αποκτάς στην ακαδημία είναι πολύ μεγαλύτερες απ’ ότι θα μπορούσε να αποκτήσεις σε μια ομάδα της… γειτονιάς να το πω έτσι. Αν δεν τα αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ τα ταλέντα, είναι προτιμότερο να συνεχίσουν αλλού και να κάνουν την καριέρα τους. Είναι δύσκολο να φύγεις από τον ΠΑΟΚ και την οργάνωση που έχει και να παίξεις στη Β’ και τη Γ’ Εθνική, να διακριθείς και να πας κάποια στιγμή στη Super League 1. Δεν έχεις τις ίδιες ανέσεις και πολλά παιδιά τα παρατάνε».

Για το ότι η νέα σεζόν θα είναι πιο δύσκολη στη μεγάλη κατηγορία:

«Ο Λεβαδειακός είναι μια δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκπροσωπεί την επαρχία χρόνια τώρα. Έχει πολύ καλή οργάνωση. Δεν μας τρομάζει η Super League 1. Θα μας κάνει πιο δυνατούς. Είμαι αισιόδοξος για το ελληνικό πρωτάθλημα, για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και τον Λεβαδειακό».

Από ποιον θα έπαιρνε στοιχεία από ΣΛ: «Μου αρέσει να βλέπω και να αναλύω πως παίζουν οι παίκτες στη θέση μου, ακούω τους προπονητές μου και να βελτιώνομαι. Θεωρώ ότι ο Κουλιεράκης έχει πολύ υψηλό επίπεδο, μπορεί να πετύχει πολλά στην καριέρα του. Στην Κ20 τον έβλεπα σε ένα φιλικό, θαυμάζω την καριέρα του και μπράβο του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.