Τσεχία: Σιδηροδρομική τραγωδία με τουλάχιστον 4 νεκρούς

Metrosport Team06 Ιουνίου 2024

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 4 άτομα, ενώ άλλα 20 τραυματίστηκαν μετά από σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (5/6) στην πόλη Παρντούμπιτσε της Τσεχίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε, όταν επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία, στην Παρντούμπιτσε, στα ανατολική της χώρας.

« Περίπου 20 άνθρωποι υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν πιο σοβαρά κατά τη σύγκρουση στην πόλη Παρντούμπιτσε, κατά μήκος του κύριου σιδηροδρομικού διαδρόμου της χώρας από την Πράγα προς τα ανατολικά», επεσήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών, Βιτ Ρακούσαν. 

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της σιδηροδρομικής εταιρείας της χώρας, Μάρτιν Κάβκα, σχολίασε ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Κατά πληροφορίες, περισσότεροι από 300 επιβάτες επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία, που διαχειρίζεται η RegioJet, με το μεγαλύτερο μέρος τους να έχει διασωθεί από τα σωστικά συνεργεία.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Μάρτιν Κούπκα, δήλωσε ότι μια σημαντική σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ της Πράγας και του ανατολικού τμήματος της χώρας έπρεπε να κλείσει, με τις Αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της σύγκρουσης.  

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.