Τσαλόφ: «Πόθος το Champions League, μου λείπει πάρα πολύ»

Γιώργος Καστάνης22 Ιουλίου 2024

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ που συμμετέχει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και θέλει να προκριθεί στο League stage για πρώτη φορά, προσφέρει στον 26χρονο Ρώσο στράικερ Φεντόρ Τσαλόφ μία εξαιρετική προοπτική. Ένα ισχυρό κίνητρο. Να επιστρέψει, στο Champions League. Εκεί που έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει σε όλα με τον Τσαλόφ σε προφορικό επίπεδο. Αυτό έλεγαν με νόημα οι άνθρωποι του Δικεφάλου. Απέμενε απλά η τυπική ανταλλαγή των εγγράφων με τον παίκτη, προκειμένου να τρέξει η διαδικασία πληρωμής του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ προς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει τα δικαιώματά του. Τα οποία, πρακτικά, ο Δικέφαλος θέλει να αποκτήσει. Ο Τσαλόφ με πρόσφατες δηλώσεις του, είχε τονίσει πως θέλει να παίξει σε ευρωπαϊκή ομάδα και σε κορυφαία διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ, σε πρώτο στάδιο, του προσφέρει αυτή την ευκαιρία. Λογικά από σήμερα, αναμένεται να τρέξουν οι εξελίξεις με την πληρωμή του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρώ (σε δόσεις) και με το πρακτικό σκέλος της συμφωνίας με τον παίκτη.

Μάλιστα χθες υπήρξε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Rusfootball με κεντρικό θέμα τον Τσαλόφ και γιατί δεν έφυγε νωρίτερα για την Ευρώπη.

Στο οποίο αναφέρονται τα εξής: “Ο Φεντόρ Τσαλόφ προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ξένων συλλόγους μετά τη σεζόν 2018/19, στην οποία ο διεθνής επιθετικός σημείωσε 17 γκολ σε 37 αγώνες και έγινε ο πρώτος σκόρερ του ρωσικού πρωταθλήματος. Η διαδικτυακή πύλη Transfermarkt αύξησε την αξία του 8 φορές εκείνη τη σεζόν, η οποία έφτασε τα 16 εκατομμύρια ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2019, εμφανίστηκαν πληροφορίες για ενδιαφέρον της Βαλένθια και της Λάτσιο. Όμως, μόνο η Κρίσταλ Πάλας από την Πρέμιερ Λιγκ μπήκε σοβαρά σε διαπραγματεύσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Βρετανοί προσέφεραν αρχικά 14 εκατομμύρια λίρες, και στη συνέχεια αύξησαν την προσφορά τους στα 23 εκατομμύρια λίρες. Όμως η ΤΣΣΚΑ αρνήθηκε να πουλήσει τον Τσαλόφ για λιγότερο από 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τότε, ο Εβγκένι Γκίνερ (σ.σ. πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), θα πει: “Η Κρίσταλ Πάλας δεν είναι το κλαμπ όπου έπρεπε να πάει ο Τσαλόφ. Η ΤΣΣΚΑ παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί να πάει σε έναν σύλλογο που παλεύει για την επιβίωση του στην Πρέμιερ Λιγκ;”. Το φθινόπωρο του 2021, ο Τσαλόφ έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα της ΤΣΣΚΑ, καθώς ο Αλεξέι Μπερεζούτσκι, ήταν δυσαρεστημένος με την απόδοση του.

Τότε ο Τσαλόφ δόθηκε δανεικός στη Βασιλεία μέχρι το τέλος της σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2022. Τον Απρίλιο, ο Τσαλόφ επέκτεινε το συμβόλαιό του με την ΤΣΣΚΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, το ποσό εξαγοράς για τον επιθετικό της ΤΣΣΚΑ ορίστηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή την τιμή αγοράζει πλέον ο ΠΑΟΚ τον ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, για τον Τσαλόφ έδειξαν ενδιαφέρον η ισπανική Αλαβές και το Στρασβούργο.

Ο Τσάλοφ έχει μιλήσει επανειλημμένα για τον στόχο του, να παίξει σε κορυφαία πρωταθλήματα και το όνειρό του να παίξει στο Champions League. «Μου λείπει πολύ το Champions League», είχε πει ο Τσαλόφ τον Νοέμβριο του 2023.

Αργά και σταθερά για τον Τισουντάλι

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με την Γάνδη για τον 31χρονο Μαροκινό επιθετικό Τισουντάλι όπως είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπορτάζ της «Μ» και του Metrosport,gr από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα. Οι συζητήσεις που έχουν γίνει, δείχνουν το πολύ ζεστό ενδιαφέρον του Δικεφάλου για τον παίκτη. Όμως το θέμα αναμένεται να παρουσιάσει εξέλιξη προς τα μέσα της εβδομάδας, καθώς και οι δύο πλευρές αναζητούν την κατάλληλη φόρμουλα σε καθαρά οικονομικό επίπεδο για να κλείσει η συμφωνία. Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ συζητά για την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη. Ο Μαροκινός με oλλανδικό διαβατήριο έχει συμβόλαιο με την Γάνδη έως το καλοκαίρι του 2026.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.