Τσάκος: «Απόλυτη συμφωνία με το Καυταντζόγλειο, ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές»

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο νέος πρόεδρος του Καυταντζογλείου Σταδίου, Τσάκος Κωνσταντίνος, με αφορμή την υπογραφή σύμβασης για την παραχώρηση του γηπέδου στην ομάδα του Ηρακλή, για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: «Το Καυταντζόγλειο είναι ένα δημόσιο στάδιο που αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, εδώ και πολλά χρόνια. Είχε θέματα με τις άδειές του, ούτως ή άλλως. Έγιναν αυτά που έγιναν, υπήρξαν και κάποιες εξελίξεις που ξεκίνησαν από το Ολυμπιακό Στάδιο και συμπαράσυρε όλο αυτόν τον έλεγχο στα εθνικά γήπεδα. Οπότε αντιλαμβάνεστε πως ρέπει να διευθετηθούν αυτά τα θέματα για να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το γήπεδο.

Νομίζω μπαίνουν τα συνεργεία, έχει υπάρξει και συμφωνία με την γενική γραμματεία στην ποιότητα του χλοοτάπητα που θα επιλεγεί και ποιο θα είναι το τίμημα του χλοοτάπητα, ώστε να συμψηφισθεί το ποσό με τα μισθώματα που θα οφείλει ο Ηρακλής λόγω της χρήσης του γηπέδου. Αντικείμενο συμφωνίας με την γενική γραμματεία είναι να επιλεγεί συγκεκριμένος χλοοτάπητας και να συμφωνηθεί το ακριβές ποσό που αξίζει αυτός. Υπήρξε τελειωτικά απόλυτη συμφωνία, υπογράφτηκε μια σύμβαση που είναι ευχαριστημένα και τα δύο μέρη.

Ωστόσο οφείλω να ξαναπώ, χωρίς να θέλω να φοβίσω κανέναν, πως υπάρχει μια αίρεση ότι πρέπει να λειτουργήσει το στάδιο ώστε η σύμβαση αυτή να μπορέσει να τρέξει. Μέσα στις επόμενες μέρες θεωρώ πως θα έχει πάρει το προσωρινό πιστοποιητικό πυροπροστασίας. Θα υπάρξει αύριο η υπογραφή της προγραμματικής με τον υπουργό και την αναπτυξιακή εταιρία της περιφέρειας Μακεδονίας, μαζί με το Καυτατζόγλειο ώστε να τρέξει το έργο της πυροπροστασίας. 

Θέλω όμως να πω ακόμα μια φορά πως έχει γίνει πολύ δουλειά, γιατί ένα δημόσιο στάδιο για να λειτουργήσει, έχει μια μεγάλη και χρονοβόρα διαδικασία. Για να είμαι δίκαιος δεν φταίνε οι διοικήσεις του σταδίου, γιατί μιλάμε για κάτι που είναι δημόσιο.

Μέχρι την προηγούμενη χρονιά η επιχορήγηση του σταδίου ήταν της τάξεως των 700.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα δεν μπορούσε να λειτουργεί τα στάδιο σε κανονική κατάσταση. Αυτά τα χρήματα έφταναν μόνο για την μισθοδοσία, το ρεύμα, το νερό και τις αναγκαίες βλάβες. Τα έσοδα ήταν λίγα, αφού το στάδιο δεν είχε ζωή.Τώρα πλέον εκταμιεύτηκαν χρήματα για να γίνουν έργα των αδειοδοτήσεων και πλέον η επιχορήγηση σε ετήσια βάση θα είναι 1.750.000 ευρώ».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.