Τσαϊρίδης: «Οι ευθύνες είναι και ψηλότερα και όχι μόνο στις περιπτώσεις των 7 υπευθύνων της τροχαίας»

Metrosport Team08 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Θόδωρος Τσαϊρίδης, με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να μιλάει για τη δολοφονική επίθεση στην «OPAP Arena» και τον θάνατο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, τις ευθύνες που υπάρχουν, την οπαδική βία αλλά και τις συνθήκες που υπάρχουν στην Ελληνική Αστυνομία.

Αρχικά ανέφερε: «Άλλη μία μαύρη ημέρα για την Ελλάδα, πριν ήταν ο Νάσος, μετά ο Τόσκο , μετά ο Άλκης, έχουμε χάσει το μέτρημα με τους φιλάθλους που έχουν χάσει τη ζωή τους από την οπαδική βία. Τα μέτρα που λαμβάνονται φαίνεται ότι δεν είναι ουσιαστικά , για αυτό και συνεχίζουν τέτοια φαινόμενα».

Εν συνεχεία πρόσθεσε για τον συντονισμό της επιχείρησης: «Δεν μπορώ να γνωρίζω τις εντολές και τον συντονισμό της επιχείρησης, αλλά όπως έμαθα είχαν αντιληφθεί την παρουσία των οπαδών. Οι ευθύνες είναι και ψηλότερα και όχι μόνο στις περιπτώσεις των 7 υπευθύνων της τροχαίας που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους».

Προσθέτοντας: «Θα προκύψει μέσα από την έρευνα, δουλειά της αστυνομίας είναι να προλαμβάνει. Το θέμα ήταν αυτοί οι άνθρωποι να μην εισέλθουν στη χώρα. Μιλάμε για οργανωμένες μετακινήσεις, θεωρούμε οργανωμένη μετακίνηση τη μεταφορά με λεωφορεία, αλλά όχι την μετακίνηση τους με βανάκια και διακριτικά ομάδων σε έναν προορισμό».

Για τις υπόλοιπες ευθύνες που υπάρχουν: «Ευθύνες έχουν και οι παράγοντες των ομάδων που μέσα από δηλώσεις τους υποκινούν τη βία όπως και άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο, σε περιπτώσεις κάνουν το ίδιο».

Ενώ για τις παροχές που λαμβάνουν στην αστυνομία και αν επαρκούν: «Το έγκλημα εξελίσσεται και θα πρέπει να κάνει το ίδιο και η αστυνομία για να προλαμβάνει το έγκλημα, έχουμε ελλείψεις σε υλικοτεχνική δομή, έχουμε κατεστραμμένα οχήματα και η οποία ενίσχυση έχει γίνει μέσα από κινήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Για να προσθέσει: «Κινούμαστε με οχήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα , έχουμε καταθέσει μηνυτήριες αναφορές από τον τελικό του Βόλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.