Tρόποι για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία στο κινητό

Metrosport Team30 Μαΐου 2024

Tο κινητό έχει γίνει σήμερα σχεδόν η προέκταση του χεριού μας, καθώς το έχουμε συνέχεια πάνω μας και καταφεύγουμε σε αυτό για οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει.

Ο μέσος όρος που αφιερώνουμε στην οθόνη του κινητού σύμφωνα με μελέτες έχει εκτιναχθεί περίπου στις 7 ώρες ανά ημέρα. Κάτι τέτοιο φυσικά φαίνεται και από την μπαταρία του κινητού, η οποία ξοδεύεται γρήγορα λόγω της συνεχούς χρήσης των social media και άλλων εφαρμογών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του zdnet.com, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι που λίγοι όμως γνωρίζουν για την εξοικονόμηση της μπαταρίας και μάλιστα αυτοί βρίσκονται στις ρυθμίσεις των android κινητών. 

1. Μετάβαση σε σκοτεινή λειτουργία (Dark Mode)

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει σε μεμονωμένα pixel να χαμηλώνουν ή να σβήνουν εντελώς μόνα τους όταν δεν χρησιμοποιούνται, κάτι που είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Με την εναλλαγή στο σκοτεινό θέμα του κινητού τηλεφώνου, τα εικονίδια θα είναι πιο σκοτεινά και έτσι θα εξοικονομήσετε μπαταρία. 

2. Καταργείστε τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές

Όλοι μας κατεβάζουμε εφαρμογές και δημιουργούμε νέους λογαριασμούς σε διάφορες εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ύστερα την ξεχνάμε. Όταν δημιουργείτε νέους λογαριασμούς π.χ. ένα νέο email, οι παλιοί λογαριασμοί μένουν και ανανεώνονται συνεχώς, εξαντλώντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. 

3. Απενεργοποιήστε τους ήχους πληκτρολογίου

Εάν κάθε φορά που πληκτρολογείτε για να στείλετε κάποιο μήνυμα ή όταν πατάτε οποιαδήποτε πλατφόρμα, ακούγεται ο αντίστοιχος ήχος του κινητού, εκτός από κάτι αρκετά ενοχλητικό για τους γύρω σας, είναι άλλος ένας λόγος για να πέσει η μπαταρία. 

4. Μειώστε τις ειδοποιήσεις σας

Οι ειδοποιήσεις πραγματικά μπορούν να ρουφήξουν την μπαταρία του κινητού εάν λαμβάνετε πολλές και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εκτός του ότι το τηλέφωνό σας βουίζει και προκαλεί θόρυβο, οι εφαρμογές ανανεώνονται συνεχώς στο παρασκήνιο, αναζητώντας νέες ειδοποιήσεις. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις και από εκεί στις ρυθμίσεις εφαρμογών όπου θα δείτε τη λίστα με όλες τις εφαρμογές του κινητού σας και από εκεί θα μπορείτε μεμονωμένα να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις της κάθε μιας. 5. Απενεργοποιήστε τις δυνατότητες του κινητού που δεν χρησιμοποιείτε

5. Απενεργοποιήστε τις δυνατότητες του κινητού που δεν χρησιμοποιείτε

Το Bluetooth, το GPS ή το Wi-Fi όταν δεν χρησιμοποιούνται δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να είναι ενεργοποιημένα. Είναι κάποιες από το πιο σημαντικές πηγές εξοικονόμησης μπαταρίας.

6. Χρησιμοποιήστε την λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης μπαταρίας

Ένας προφανής τρόπος που όμως συχνά ξεχνιέται. Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που είναι ενσωματωμένη στο τηλέφωνό σας διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή, αλλά η γενική λειτουργία παραμένει η ίδια: η λειτουργία απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες στο παρασκήνιο, περιορίζει τη συχνότητα ανανέωσης των εφαρμογών, μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης και μειώνει τον ρυθμό ανανέωσης.

7. Απενεργοποιήστε την ανίχνευση Hey Google

Όταν είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη λειτουργία αυτή σημαίνει πως και το μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένο, κάτι που απαιτεί αρκετή ενέργεια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.