Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ζαφείρης Τρόμπακας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Ελληνικής ομάδας διάσωσης, με τον ίδιο να μιλάει αναφορικά με τον θάνατο του ορειβάτη στον Όλυμπο, μετά από πτώση, αναλύοντας τις συνθήκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό αλλά και την αδράνεια της πυροσβεστικής.
Αρχικά ανέφερε: «Υπάρχουν διαφορετικές αιτίες και υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα σε ένα περιβάλλον που έχει υψηλές απαιτήσεις. Ο ίδιος είχε εμπειρία, ωστόσο το χιόνι είναι λίγο αλλά παγωμένο, ενώ παλαιότερα σε αντίστοιχα περιστατικά έπεφταν ορειβάτες από 300 μέτρα και επέστρεφαν στο σημείο που ξεκίνησαν με τα πόδια, επειδή το χιόνι ήταν μαλακό και υγρό. Όταν το χιόνι είναι παγωμένο, είναι σαν καταπέλτης και η επιβράδυνση συμβαίνει πάνω σε βράχια. Υπήρχαν στο ίδιο σημείο 4 περιστατικά παλαιότερα με ορειβάτες, με το πρώτο περιστατικό να είναι το 1964».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όσοι πηγαίνουν το γνωρίζουν, ένας άπειρος θα βάλει σχοινιά, ενώ ο πιο έμπειρος εκτιμάει ότι το έχει. Υπάρχει πιθανότητα να πάτησε το ένα πόδι με το άλλο και να ήταν τα πόδια του ενωμένα. Πήραμε μέσω ασυρμάτου την κλήση το μεσημέρι της Κυριακής, πιστεύω ότι θα έπρεπε να σηκωθεί ένα ελικόπτερο και να πάει πυροσβέστες στο σημείο, χάθηκε πολύτιμος χρόνος γιατί αν ο άνθρωπος ήταν ζωντανός θα μπορούσε να έχει πεθάνει από το κρύο».