Τρόμος στο διάστημα: Αστροναύτες δεν μπορούν να γυρίσουν στη Γη!

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2024

Ένας παράξενος θόρυβος φαίνεται πως σκόρπισε τον τρόμο στη διαστημική κάψουλα «Starliner», που είχε αποκλειστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), λόγω δυσλειτουργιών.

Σύμφωνα με το CNN, επικαλούμενο τα λεγόμενα ενός εκ των δυο αστροναυτών, του Μπουτς Γουίλμορ, ο οποίος το περασμένο Σάββατο έκανε λόγο για έναν «παράξενο» θόρυβο, λίγες μέρες προτού το ελαττωματικό διαστημικό σκάφος ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής του στη γη χωρίς πλήρωμα.

«Έχω μια ερώτηση για το Starliner. Ακούγεται ένας παράξενος θόρυβος από το ηχείο. Δεν ήξερα αν μπορείτε να συνδεθείτε ... Δεν ξέρω τι τον προκαλεί», φέρεται να είπε ο Γουίλμορ, ζητώντας να διερευνηθεί το περιστατικό. 

Μάλιστα, ο Μπουτς Γουίλμορ και η Σούνι Ουίλιαμς επρόκειτο να παραμείνουν για οκτώ ημέρες στον ISS, αλλά θα μείνουν τελικά εκεί οκτώ μήνες, αφού οι διαδοχικές δυσκολίες οδήγησαν στη δύσκολη απόφαση να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το διαστημόπλοιο για να φέρει πίσω στη Γη.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι δύο αστροναύτες θα επιστρέψουν στη Γη με διαστημικό σκάφος της ανταγωνίστριας SpaceX τον Φεβρουάριο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδός πρώην αστροναύτης Κρις Χάντφινλτ, που είχε διατελέσει διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, εξέφρασε την ανησυχία του για το περίεργο γεγονός, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν αρκετοί θόρυβοι που θα προτιμούσα να μην ακούω μέσα στο διαστημόπλοιό μου, συμπεριλαμβανομένου αυτού που το Boeing Starliner κάνει τώρα». 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.