Τρόμος στην Άγκυρα με την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Κύπρου: «Θα γίνει αμερικανική στρατιωτική βάση;»

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2024

Κόκκαλο έμεινε ο Τούρκος δημοσιογράφος του CNN TÜRK Γιουνούς Πασκόυ όταν επέμενε ανήσυχος να ρωτά τον Εκπρόσωπο του Πενταγώνου αν η Κύπρος γίνει στρατιωτική βάση των ΗΠΑ μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Λευκωσίας.

Είναι πλέον πασιφανές, πως από την βάση της Σούδας στην Κρήτη και την Κύπρο, οι Αμερικανοί στοχεύουν να ελέγξουν πλήρως την Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία με τους παράνομους σχεδιασμούς της αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στα σχέδια των ΗΠΑ.

 Ο σχεδιασμός αυτός των ΗΠΑ, θα οδηγήσει αναγκαστικά σε σημαντικές ανακατατάξεις και στην Κύπρο, που απέκτησε την γεωπολιτική αξία που της αρμόζει.

Γιατί χτυπούν τώρα οι ΗΠΑ την υπερφίαλη Τουρκία

Σύμφωνα με τουρκικό σχέδιο που είχε αποκαλύψει ο Τούρκος Στρατηγός ε.α. Fahri Erenel, η Άγκυρα ετοιμάζονταν να κάνει «στρατιωτικές διευκολύνσεις» σε Ρώσους και Κινέζους στην τουρκική αεροναυτική βάση στα κατεχόμενα στην Κύπρο, φυσικά με μορφή ελλιμενισμού πολεμικών πλοίων, ασκήσεων κά.

 Ο Erenel, ο οποίος είναι και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Istinye, επίτιμο Μέλος του Κέντρου Ερευνών Στρατιωτικών Επιστημών των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και αντιπρόεδρος του κρατικού Τουρκικού Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών (TASAM), μιλά για υποχθόνια σχέδια της Άγκυρας για την Κύπρο. "Όντως στα σχέδια της Τουρκίας, είναι η δημιουργία στα κατεχόμενα της Κύπρου μιας μεγάλης αεροναυτικής βάσης που θα θυμίζει "βάσεις της Τουρκίας σε άλλες χώρες.

«Θα παράσχουμε εν προκειμένω αποτελεσματικές διευκολύνσεις, ενώ η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας εξαρτάται από τη συνεργασία με τη Ρωσία και την Κίνα, που αποτελούν τους σημαντικότερους αντιπάλους των ΗΠΑ», είχε τονίσει ο ίδιος με το πρώτο σκέλος να υλοποιείται ενώ το δεύτερο «ψήνεται λόγω Ακούγιου και πυρηνικής συνεργασίας με Τουρκία για 5 εργοστάσια», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: pentapostagma

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.