Τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα: Μέλος του PKK ο ένας δράστης

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Μέλος του PKK υποστηρίζει ότι είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εσωτερικών της γείτονος, δράστης της επίθεσης είναι ο Αλί Ουρέκ, γνωστός με την κωδική ονομασία Ρότζγιερ, ο οποίος είναι μέλος του κουρδικού PKK, με τις έρευνες πλέον να στρέφονται στην ταυτοποίηση της γυναίκας που συμμετείχε επίσης στην επίθεση.

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στο TAI και, συγκεκριμένα, της Μηχανολόγου Μηχανικού της εταιρίας, Ζαιντέ Γκιουτσλού, του υπεύθυνου ποιοτικού ελέγχου, Τσενγκίζ Κοσκούν, του υπαλλήλου, Χασάν Χουσεΐν Κανμάζ, του αξιωματικού ασφαλείας Ατακάν Σαχίν Ερντογάν και του οδηγού ταξί Μουράτ Ασλάν.

Μάλιστα, η Γκιουτσλού ήταν μητέρα δυο παιδιών, ενώ την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στην πύλη για να παραλάβει λουλούδια από τον σύζυγό της καθώς είχαν επέτειο γάμου.

Κατά πληροφορίες, οι τρομοκράτες έφτασαν στον σταθμό με ταξί και εμφανίστηκαν πιασμένοι χέρι χέρι ώστε να μην κινήσουν υποψίες, ενώ περί τα 45 λεπτά πριν, πήραν ταξί λέγοντας «θέλουμε να πάμε στο κέντρο της πόλης».

Αφού σκότωσαν τον ταξιτζή, όταν του ζήτησαν να σταματήσει με πρόσχημα ότι ήθελαν να καπνίσουν, έβαλαν το άψυχο σώμα του στο πορτμπαγκάζ και συνέχισαν την πορεία τους προς το TAI, όπου και επιτέθηκαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.