Τρομερή ομοιογένεια στο ρόστερ για την επόμενη τριετία

Metrosport Team07 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Πρωταγωνιστεί την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ και θέλει να κατακτήσει τίτλους. Προχωρά βήμα προς βήμα. Έχει δημιουργήσει όμως και ένα γκρουπ ισχυρό, για τα επόμενα (τρία τουλάχιστον) χρόνια.

Ξεκινώντας από τον προπονητή και το πολυμελές επιτελείο του. Άμεσα θα ανακοινωθεί η νέα συνεργασία με τον Λουτσέσκου, τριετούς διάρκειας. Και με τους υπόλοιπους οκτώ συνεργάτες του. Χθες ανανέωσε ο Μουργκ, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Υπάρχει η δυνατότητα για ένα ακόμη έτος. Τις προάλλες ήταν ο Τάϊσον. Σύντομα θα ανακινηθεί θέμα Σβαμπ, αλλά και του Κεντζιόρα που θέλει να μείνει. 

Ο ΠΑΟΚ με το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό, έχει μία τρομερή ομοιογένεια σε όλες τις θέσεις. Τουλάχιστον δύο παίκτες ανά θέση που προσφέρουν. Αν θυμηθούμε τι ίσχυε πέρυσι τέτοια εποχή, ή με την έναρξη της περσινής καλοκαιρινής προετοιμασίας, οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες. Τόσο για την ποιότητα των παικτών που συμμετέχουν στο γκρουπ. Αλλά και για τα ηλικιακά δεδομένα. Και ασφαλώς για την προοπτική εξέλιξης.

Ακόμη κι αν αποφασιστεί (δεν είναι επιθυμητή η προοπτική) να πουληθεί ένας παίκτης το καλοκαίρι, κάλλιστα μπορεί να αναπληρωθεί, χωρίς το γκρουπ να υποστεί κλυδωνισμούς. Υπάρχουν στέρεες βάσεις.

Διαβάστε ένα απλό παράδειγμα:

Αν σήμερα άρχιζε η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ το ρόστερ θα ήταν σε μεγάλο ποσοστό γεμάτο με τους εξής 23 παίκτες:

Τερματοφύλακες: Κοτάρσκι, Ταλιχμανίδης, Μπαλωμένος.

Δεξί μπακ: Γιόνι Ότο, Σάστρε

Αριστερό μπακ: Μπάμπα, Ρ. Σοάρες

Στόπερ: Εκόνγκ, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ

Χαφ: Τσιγγάρας, Οζντόεφ

Επιτελικοί: Κωνσταντέλιας, Μουργκ

Εξτρέμ: Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Τάισον, Ρικάρντο

Φορ: Σαμάτα, Μπράντον, Τζίμας

Οι ανανεώσεις των Τάισον, Μουργκ και η απόκτηση του Γιόνι Ότο ενισχύουν τον κορμό του Δικεφάλου που δεν θα είναι ΑΔΕΙΟΣ στην πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Στην μεσαία γραμμή, εφόσον ανανεώσει ο Σβαμπ και παραμείνει ο Μεϊτέ (αρκεί να πληρώσει η ΠΑΕ την ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του), ή ακόμη παραμείνει και ο Μάρκος Αντόνιο, θα μιλάμε για την πιο πλήρη ομάδα των τελευταίων ετών όταν θα αρχίσει προετοιμασία η ομάδα. Δεν μπορεί να γίνει ουδεμία σύγκριση με όσα βλέπαμε στην Ολλανδία το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Βιεϊρίνια και η τελική απόφαση

Το πιθανότερο είναι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση όπως δήλωσε στη Metrosport. Ότι κι αν κάνει πάντως, θα είναι ενεργό μέλος στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και το κεφάλαιο αυτό, είναι πολύ ισχυρό για το κλαμπ.

Πιθανές ανανεώσεις και επιστροφές δανεικών

Βεβαίως στους τερματοφύλακες, ίσως να ανανεώσει ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Επίσης οι Λύρατζης, Τσαούσης, Παναγιώτης Τζίμας και Φιλίπε Σοάρες που είναι δανεικοί θα επαναξιολογηθούν. Και θα ληφθεί η απόφαση τι θα κάνει με κάθε έναν ξεχωριστά, η ομάδα. Η διαπίστωση είναι πως με το ίδιο προπονητικό επιτελείο και σαφέστατα το 90% του γκρουπ συμπληρωμένο, η ομοιογένεια θα αποτελέσει το μεγάλο του όπλο και τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.