Τρομακτικές προβλέψεις για εμφύλιο πόλεμο στη Γαλλία

Παναγιώτα Απέργη25 Ιουνίου 2024

Αντιμέτωπη με έναν εμφύλιο πόλεμο φαίνεται πως είναι η Γαλλία, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να επιβεβαιώνουν αυτό που όλο και περισσότεροι φοβούνταν, το μεγάλο προβάδισμα της ακροδεξιάς.

Λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εθνικών εκλογών, η 5η Γαλλική Δημοκρατία βλέπει τις «ξιφολόγχες» των κομμάτων να έχουν βγει, με τον Εμανουέλ Μακρόν να κάνει λόγο επερχόμενο «εμφύλιο» πόλεμο, σε περίπτωση νίκης της Μαρίν Λεπέν.

Μπορεί το κόμμα το Μακρόν να δηλώνει ότι δεσμεύεται να «δράσει μέχρι τον Μάιο του 2027», όποτε και λήγει η θητεία, ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν επιβεβαιώνεται από καμιά δημοσκόπηση, που στην καλύτερη των περιπτώσεων τον τοποθετούν στην τρίτη θέση.

Παρόλα αυτά, ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε να εξαπολύσει τα βέλη του και προς την ακροδεξιά και την ακροαριστερά, διανέμοντας στον Τύπο ανοιχτή επιστολή του προς τους Γάλλους πολίτες, επισημαίνοντάς τους ότι η ψήφος σε Ρεπουμπλικάνους από διαφορετικά φάσματα είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

«Η ακροαριστερή "Ανυπότακτη Γαλλία" και ο ακροδεξιός "Εθνικός Συναγερμός" ακολούθησαν διχαστικές πολιτικές που υποδαύλισαν τις εντάσεις μεταξύ των κοινοτήτων.

Η απάντηση της ακροδεξιάς στην ανασφάλεια περιορίζει τους ανθρώπους στη θρησκεία ή την καταγωγή τους» και ως εκ τούτου ωθεί τους ανθρώπους προς τον εμφύλιο πόλεμο», σχολίασε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Generation Do It Yourself» ο Μακρόν.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλία υποστήριξε ότι ο Μελανσόν ενθαρρύνει «μια μορφή διχασμού για ψηφοθηρικούς σκοπούς που επίσης προωθεί τον εμφύλιο πόλεμο, επειδή περιορίζει τους ανθρώπους στη θρησκευτική ή την εθνοτική τους ομάδα», κατηγορώντας την «Ανυπότακτη Γαλλία» ότι προσπαθεί να προσελκύσει μουσουλμάνους ψηφοφόρους μέσω της επικριτικής της θέσης για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.