Τρίτη σεζόν με Ντέλια, με μαγική αύρα και με «δημιουργία» νέων ΠΑΟΚτσήδων

Στέλιος Γρηγοριάδης10 Ιουνίου 2024

Αγαπητή Metrosport

Είχα κουραστεί να υποστηρίζω όλες τις προηγούμενες μέρες ότι όχι μόνο το συναίσθημα, αλλά και η λογική, η… κανονική λογική, λέει ότι ούτε τον ΠΑΟΚ συμφέρει να πουλήσει ΤΩΡΑ τον Κωνσταντέλια, ούτε και τον ίδιο. Η τελική απόφαση, που, όπως ανέφερε η ΠΑΕ, ελήφθη από κοινού, μετά τη συζήτηση του Ιβάν με τον Ντέλια, αποτελεί θρίαμβο της λογικής κι αυτή η επιτυχία πιστώνεται φυσικά και στους δύο. Στον Ιβάν γιατί δεν λιμπίστηκε τα 17 εκατομμύρια της Σάλτσμπουργκ και γιατί σεβάστηκε απόλυτα αυτό που ο ίδιος είχε ονομάσει κάποτε (στο πρόσωπο του Στέφανου Αθανασιάδη) «το νόημα του ΠΑΟΚ». Στον Ντέλια γιατί δεν λιμπίστηκε τα εκατομμύρια που πρόσφεραν στον ίδιο οι Αυστριακοί και γιατί έδειξε σεβασμό, εμπιστοσύνη και αφοσίωση την ομάδα που τον «γέννησε».

Προσωπικά, χαίρομαι πολύ, όχι τόσο γιατί δικαιώθηκε η άποψή μου, όσο γιατί θα δω τον θαυματουργό πιτσιρικά να μαγεύει για τρίτη σεζόν φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το να γίνω οπαδός και της... Σάλτσμπουργκ, ή οποιασδήποτε άλλης ξένης ομάδας, μετατέθηκε για έναν χρόνο μετά. Θα το βρούμε μπροστά μας το θέμα και του χρόνου τέτοιο καιρό, αυτό είναι βέβαιο, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να τον απολαύσουμε στους αγώνες του ΠΑΟΚ, να μοχθεί για τους στόχους του ΠΑΟΚ, να «δένεται» ακόμη περισσότερο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, να «δημιουργεί» με την όλη εικόνα του νέους οπαδούς του ΠΑΟΚ, να προσφέρει, γενικά, στον ΠΑΟΚ.

Στο κάτω-κάτω, ας σκεφτούμε τι θα αγόραζε με 17 εκατομμύρια η Σάλτσμπουργκ και τι θα πουλούσε ο ΠΑΟΚ για να πάρει 17 εκατομμύρια. Η αύρα του Ντέλια που «υποχρεώνει» μικρούς και μεγάλους να τον λατρεύουν, ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν, πόσο αποτιμάται; Η τεράστια ελπίδα για το αύριο, που προσφέρει με το μοναδικό ταλέντο του, πόσο κοστίζει; Πόσο κάνει, αλήθεια, η κάθε φαντεζί κίνησή του, από αυτές που σπάνια μπορούν να χαρίσουν στους φιλάθλους ακόμη και οι φτασμένοι ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης; Πόσο αξίζει, τελικά, ένα σύγχονο ίνδαλμα, που αποτελεί πολύ σημαντικό λόγο να παρακολουθεί κανείς ποδόσφαιρο, πριν καν «κλείσει» τα 22; Συγνώμη, αλλά αυτό το deal θα ήταν πολύ συμφέρον για τη Σάλτσμπουργκ και πολύ ασύμφορο για τον ΠΑΟΚ. Το «πακέτο» που λέγεται Κωνσταντέλιας αξίζει πολλά περισσότερα. Και είναι βέβαιο ότι θα τα καρπωθεί κάποια στιγμή και ο ίδιος και ο ΠΑΟΚ, αφού πρώτα προσφέρει στον ΠΑΟΚ όσα μπορεί περισσότερα από τα… άπειρα που υπόσχεται η ποδοσφαιρική ευφυία του.

Για εμένα, αυτό είναι το ζητούμενο: Πριν πουληθεί, να προλάβει να γίνει σημαία του ΠΑΟΚ και σημείο αναφοράς για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. Να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους άσους που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα. Κι αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο με δύο σεζόν. Ούτε με τρεις.

Κανένας Κούδας, κανένας Σαράφης, κανένας Σκαρτάδος και κανένας Βιειρίνια, για να πάμε και σε πιο πρόσφατο παράδειγμα, δεν θα έγραφαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα σ’ αυτή την ιστορία, αν ο ΠΑΟΚ βιαζόταν, για διάφορους λόγους, να τους πουλήσει. Και μια που αναφέρθηκα στον Βιειρίνια, σκεφθείτε το: Αν δεν επέστρεφε, τι θα ήταν για τον ΠΑΟΚ; Ενας καλός νεαρός παίκτης, που έπαιξε 3,5 χρόνια και μετά πουλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ. Σήμερα, όμως, με άλλα έξι χρόνια στον ΠΑΟΚ, γεμάτα από επιτυχίες, είναι η σημαία του, ο εμβληματικός αρχηγός του, ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας που όλοι αγαπούν και σέβονται.

Αν με ρωτάτε, θέλω για πάντα στον ΠΑΟΚ Ντέλια, θέλω Κουλιεράκη, θέλω Κοτάρσκι, θέλω Τζίμα, θέλω κάθε πιτισιρικά που αξίζει. Συμβιβάζομαι, για το δικό τους χατίρι και μόνο, εφ’ όσον δηλαδή θέλουν να ζήσουν το όνειρο να παίξουν σε ένα από τα ευρωπαικά μεγαθήρια, τουλάχιστον με μια πενταετία παρουσίας τους στον ΠΑΟΚ. Κι όταν κάποια στιγμή αποφασίσουν να κάνουν το τελευταίο βήμα στην καριέρα τους, να επανέλθουν και να να κρεμάσουν τα παπούτσια τους στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ετσι θα τους νιώσουμε δικά μας παιδιά και έτσι θα μείνουν στην αιωνιότητα ως παιδιά του ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Ξέρω φίλους του ΠΑΟΚ που λένε «τώρα που έμεινε ο Ντέλιας, θα πάρω διαρκείας». Ξέρω και φίλους του ΠΑΟΚ με πιτσιρίκους γιους που μαλώνουν... ποιος θα είναι ο Ντέλιας στο δίτερμα που παίζουν στο σχολείο και τη γειτονιά. Βάλτε και αυτά στο «πακέτο» για να δούμε αν άξιζαν ή όχι τα 17 εκατομμύρια εξ Αυστρίας...

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.