Τρίποντο ανάπαυσης σωματικής και ψυχολογικής!

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο της Αθήνας είναι σαφέστατα το πιο δύσκολο που δίνει μέχρι στιγμής φέτος ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να το συγκρίνεις ούτε με τα δύο εντός έδρας στα οποία η ομάδα είχε και την συμπαράσταση του κόσμου, ούτε με τα Ευρωπαϊκά που βασίζονται σε έναν εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό προσανατολισμό. 

Ο Δικέφαλος έχει δώσει μέχρι στιγμής οχτώ παιχνίδια σε σχέση με τον αντίπαλό του που έχει μόλις δύο. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που έχει τα συν και τα πλην. Στα «συν» είναι ότι οι παίκτες αρχίζουν και βρίσκονται καλύτερα μεταξύ τους και η απόδοση της ομάδας έστω και σε συγκεκριμένα διαστήματα, βαίνει προς το καλύτερο. 

Στα «μείον» η κούραση αλλά και ο τραυματισμός παικτών από τους οποίους δύο, Τάισον και Τόμας, δεν θα είναι παρόντες. 

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι απέναντι βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής που άφησε ιστορία στον Δικέφαλο. Πάμπλο Γκαρσία. Από τον Πανσερραϊκό «μετέβη» στον Ατρόμητο όπου το μπάτζετ, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις είναι σαφέστατα πολλαπλάσιες. 

Η αγωνιστική σύγκρουση είναι δεδομένη αν και στην αρχή του πρωταθλήματος δεν γνωρίζουμε πως ο Γκαρσία θα θελήσει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Στα δύο προηγούμενα ματς του Ατρομήτου είχαμε δύο ισοπαλίες που σαφέστατα αδικούσαν σε σχέση με την απόδοση τον Ατρόμητο του Πάμπλο Γκαρσία. 

Οι Αθηναίοι γνωρίζουν ότι απέναντί τους έχουν μια πολύ καλύτερη ομάδα με σαφέστατα περισσότερες ποδοσφαιρικές επιλογές αλλά και τα όποια προβλήματα της προστέθηκαν από τα συνεχή παιχνίδια. Αυτό που εμείς θεωρούμε σημαντικότερο είναι αν θα μπορέσει η ψυχολογική πίεση να μετατραπεί σε θετική αγωνιστική συμπεριφορά. 

Για παράδειγμα, στο περασμένο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο ΠΑΟΚ έμοιαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα να μη βρίσκεται καν στο παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα ήταν καλύτερη, πιο επικίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο λες και κάτι «ξύπνησε» τον Δικέφαλο του Βορρά στο δεύτερο μέρος όπου πέτυχε 2 τέρματα, είχε σχεδόν σε όλο το 45΄ μόνο αυτός τελικές και πήρε μια άνετη τελικά νίκη. Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί έναν χάρτη αγωνιστικής καθοδήγησης. Ιδίως όταν πρόκειται να αντιμετωπίσεις μια πολύ πιο πλήρη ομάδα στην δική της έδρα. 

Το τρίτο και τελευταίο στοιχείο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι οι επιλογές παικτών και τρόπο παιχνιδιού του Ράσβαν Λουτσέσκου. Είναι βέβαιο ότι γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους μας την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, το πόσο τους έχει καταβάλει η συνεχή αγωνιστική προσπάθεια. Η γνώση αυτή ωστόσο δε σημαίνει κατά τη γνώμη μας ότι πρέπει να αγωνιστούν αυτοί που ως τώρα δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής. 

Η νίκη χρειάζεται όλους όσους μπορούν να αποδώσουν το ξεχωριστό έστω και μια φάση όπως αυτές που δημιουργεί ο Κωνσταντέλιας. Θεωρούμε ότι ο αγώνας θα είναι ισορροπημένος και αν ο ΠΑΟΚ αποδώσει όπως ευελπιστεί ο προπονητής και όλοι εμείς που βρισκόμαστε κοντά στην ομάδα, θα έρθει το τρίποντο ψυχολογικής και σωματικής ανάπαυσης ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.