Τριπλή πρεμιέρα στο Europa League για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Γιώργος Μάντζιος21 Σεπτεμβρίου 2023

Στη μάχη των ομίλων του Europa League μπαίνουν απόψε οι τρεις εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στη διοργάνωση. Την αρχή κάνει ο Παναθηναϊκός και ακολουθούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός.

Με ελάχιστα εισιτήρια να απομένουν απούλητα, ο Παναθηναϊκός όπως όλα δείχνουν θα υποδεχθεί σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ απόψε (19:45/COSMOTE TV) την Βιγιαρεάλ. Οι εικόνες του γηπέδου θα θυμίσουν τις αντίστοιχες με την Μπράγκα, αφού μέχρι χθες είχαν μείνει απούλητα λιγότερα από 5.000 εισιτήρια. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν κάποια ερωτηματικά για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσον αφορά το βασικό σχήμα. 

Οι «σίγουροι» εννέα θα είναι οι Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, δύο θέσεις διεκδικούν οι Αράο, Τσέριν και Βιλένα - με επικρατέστερους τους δύο πρώτους – ενώ παίζεται μια θέση στην επίθεση ανάμεσα σε Ιωαννίδη και Σπόραρ, με επικρατέστερο τον δεύτερο.

Με απόντες τους Ντομαγκόι Βίντα και Αρόλντ Μουκουντί, αλλά παρόντες τους Λιβάι Γκαρσία, Πισάρο και Γκατσίνοβιτς αναχώρησε χθες για το Μπράιτον η αποστολή της ΑΕΚ. Εκεί η «Ένωση» θα αντιμετωπίσει απόψε (22:00/COSMOTE TV) την τοπική ομάδα. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στον Ντομαγκόι Βίντα ο οποίος έχει τραυματιστεί στα πλευρά, αλλά και ο Αρόλντ Μουκουντί ο οποίος εισήχθη το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο με λοίμωξη.

Η πιθανή 11άδα της «Ένωσης» απαρτίζεται από τους Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Πινέδα, Αραούχο και Τσούμπερ.

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους για τον αποψινό αγώνα με την Φράιμπουργκ (22:00/COSMOTE TV), για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, όπου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν φαίνεται να ετοιμάζει εκπλήξεις. Πιο συγκεκριμένα, σε μία αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει ο Ισπανός τεχνικός, σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα τη θέση του Κίνι στο αριστερό άκρο της άμυνας, θα πάρει ο Ορτέγκα. Από εκεί και πέρα ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε οι άλλοι τρεις της άμυνας, Μαντί Καμαρά και Έσε στο κέντρο, με τους Μασούρα, Ποντένσε, Φορτούνη, πίσω από τον Ελ Κααμπί. Χρόνο συμμετοχής πάντως αναμένεται να πάρει αυτή τη φορά και ο Σολμπάκεν, μπαίνοντας ως αλλαγή.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.