Τριάρα της ΑΕΚ στην Τραμπζονσπόρ και αγωνία για Βίντα

Δημήτρης Καλαϊτζής30 Ιουλίου 2023

Η ΑΕΚ έδειξε πανέτοιμη πριν τα επίσημα παιχνίδια με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (πρέπει να αυτοκτονήσει στον επαναληπτικό με την Αστάνα) για τα προκριματικά του Champions League. Παρότι έχασε από πολύ νωρίς τον Βίντα-αύριο θα φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του διεθνή Κροάτη κεντρικού αμυντικού-δεν επηρεάστηκε και πέρασε νικηφόρα από την Τραπεζούντα, νικώντας με 3-1 την Τραμπζονσπόρ. 

Στα του αγώνα, η ομάδα του Αλμέιδα άνοιξε το σκορ με το υπέροχο σουτ του Λιβάι Γκαρσία στο 31΄, ενώ έντεκα λεπτά μετά, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ελίασον. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 με την κεφαλιά του Μάξι Γκόμες. 

Στο 68ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε πέναλτι έπειτα από χτύπημα του Μπακασέτα στο κεφάλι. Ο Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Τσακίρ τον σταμάτησε με διπλή επέμβαση.

Το τρίτο γκολ της Ένωσης πέτυχε ο Φαν Βέερτ στο 75ο λεπτό, δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του στο ματς.

Ο Τάσος Μπακασέτας είχε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ στο 82ο λεπτό, όταν η Τραμπζονσπόρ κέρδισε πέναλτι μετά από χέρι του Μάνταλου, ωστόσο ο Γιώργος Αθανασιάδης τον σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση.

Οι συνθέσεις:

Τραμπζονσπόρ: Ουγκουρτσάν, Ντένσβιλ, Μπένκοβιτς (74' Σαχίν), Λάρσεν, Ελμαλί (68' Μποσλούκ), Κουρμπέλης (79' Ντογκούτσαν), Μπακασέτας, Ομούρ (68' Μπαρντί), Βίσκα (79' Τέκλιτς), Τρεζεγκέ, Γκόμεζ (79' Ένις). 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (46' Αθανασιάδης), Ρότα (46' Σιντιμπέ), Βίντα (9' λ. τρ. Μήτογλου), Μουκουντί, Χατζισαφί (73' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (46' Γαλανόπουλος), Γιόνσον (63' Μάνταλος), Ελίασον (46' Άμραμπατ), Πινέδα (46' Γκατσίνοβιτς, 80' Ζίνι), Τσούμπερ (63' Πισάρο), Γκαρσία (73' Γκαρσία).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.