Τρία ματς ευκαιρία για το απόλυτο

Γιώργος Στράντζαλης24 Οκτωβρίου 2023

Με τον αγώνα κόντρα στον Πανσερραϊκό, ο Αρης εισήλθε σε μια σειρά αγώνων που δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, αντιθέτως έχει τρία ματς που συνθέτουν ένα θεωρητικά βατό πρόγραμμα με δύο σερί εντός έδρας αναμετρήσεις (ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος) κι ένα εκτός έδρας στον Βόλο. Αντίπαλοι που βρίσκονται στην τελευταία τριάδα του βαθμολογικού πίνακα, παρουσιάζουν απογοητευτική εικόνα και προσφέρονται για συγκέντρωση βαθμών και ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Με τη νίκη το προηγούμενο Σάββατο έγινε μια καλή αρχή για το αγωνιστικό ξέσπασμα που ψάχνει η ομάδα προς τον στόχο της επιστροφής στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, τονώθηκε το ηθικό και ο Αρης αγόρασε χρόνο, ηρεμία και ψυχολογία για να πάει σε άλλα δύο διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, προσδοκώντας έξι βαθμούς που θα τον φέρουν ξανά στην πεντάδα. Συμπεριλαμβανομένου και το εκτός έδρας στον Βόλο, είναι μια σειρά που προσφέρει στην ομάδα του Μάντζιου τη δυνατότητα να κάνει ακόμη και το απόλυτο. Δηλαδή να συγκεντρώσει το μέγιστο των βαθμών και να πάει στην επόμενη διακοπή του Πρωταθλήματος (18-19/11) με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Εύκολο προφανώς και δεν είναι, πρόκειται όμως για μια εξαιρετική ευκαιρία να χτίσει το πρώτο σερί αποτελεσμάτων που θα έχει πολλαπλά οφέλη στο κλαμπ, πέρα από βαθμολογικά. 

Αρχικά θα “μαζέψει” τη διαφορά και ενδεχομένως να βρεθεί και πιο κοντά στις ομάδες που ανταγωνίζεται για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Θα επαναφέρει πλήρως το κλίμα στο κλαμπ για τις προοπτικές της φετινής σεζόν και την αισιοδοξία, διαγράφοντας το προβληματικό ξεκίνημα που καλλιέργησε από νωρίς έντονη αμφισβήτηση για τις δυνατότητες της ομάδας, ενώ ένα θετικό σερί τεσσάρων αγώνων είναι δεδομένο ότι θα προσφέρει αυτοπεποίθηση και θα χτίσει τη νοοτροπία ενόψει τη συνέχειας η οποία μετά τη διακοπή για τον Αρη έχει απαιτητικά ματς, με τον Παναθηναϊκό εντός και τα δύο σερί εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ για Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Μια ματιά στη βαθμολογία μόνο είναι ικανή για να αναδείξει τη σημασία των επόμενων τριών αγωνιστικών για τον Αρη, που δεν έχει την πολυτέλεια απώλειας βαθμών με ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω και ειδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έχουμε και λέμε: ο ΠΑΣ βρίσκεται στη 12η θέση με μόλις 5 βαθμούς σε οκτώ αγωνιστικές. Έχει μόλις μια νίκη, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος (3-0 την Κηφισιά). Ο Ατρόμητος φέτος είναι απογοητευτικός. Με τρεις βαθμούς είναι στην 13η θέση χωρίς να έχει ακόμη νίκη, έχοντας παίξει βέβαια και με τους τέσσερις πρώτους. Εξίσου απογοητευτικός είναι και ο Βόλος, που πραγματοποιεί εντελώς αντίθετη πορεία από πέρυσι. Είναι τελευταίος, με μόλις δύο βαθμούς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.