Τρεις σερί εκτός έδρας νίκες μετρά ο ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης29 Φεβρουαρίου 2024

Μία είναι η ουσία… Οι τρεις βαθμοί! Δεν αφήνουμε στην σκιά τους την μάλλον, κακή – συγκριτικά με άλλες – για μεγάλα χρονικά διαστήματα εικόνα του ΠΑΟΚ. Όταν όμως, δεν αποδίδει ισχύ, για να παίξει την μπάλα που παίζει… Ε, οι τρεις βαθμοί μιας νίκης – σε αγώνα με τόσες δυσκολίες - είναι η ουσία.

Δυσκολίες; Ναι, επειδή πέρα από όσους έλειπαν, δεν ήταν κι όλοι οι άλλοι παρόντες. Ουκ ολίγοι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν μακριά, πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Ήταν ηλίου φαεινότερο από τη σέντρα του αγώνα…

Εκεί που έσβηνε το ημίχρονο με σβηστό τον ΠΑΟΚ, εκεί έλαμψε ο Κωνσταντέλιας. Κι αντρείεψε και θέριεψε ο ΠΑΟΚ με το 0-1 στις καθυστερήσεις.

Ο Πανσερραϊκός είχε δώσει χώρο, συγκεκριμένο χώρο στον ΠΑΟΚ. Πήρε τις αντεπιθέσεις. Έβαλε δύσκολα ο Γκαρσία στον Λουτσέσκου καθώς ο όγκος απουσιών του ΠΑΟΚ περιόρισε συγκλονιστικά, τις επιλογές του Ρουμάνου. Παρεμπιπτόντως, βάλτε και τον Οζντόεφ – ωσεί παρών, γαρ - στις απουσίες!

Έτσι, δεν έγινε τυχαία μόλις, η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων στο 45ο+ λεπτό. Αυτή απέφερε και το 0-1 με κλέψιμο του Κωνσταντέλια από τον Διαμαντή πάντως. Δεν το απέφερε οργανωμένη επίθεση.

Όλα αυτά δε, με τον Πανσερραϊκό να μην έχει τον ίδιο… νταλκά με τον ΠΑΟΚ, για βαθμούς. Και βέβαια, δίχως ο όγκος απουσιών να αποτελεί δικαιολογία για τη μάλλον, κακή εικόνα του ΠΑΟΚ.

Και το 0-1 όμως, στα τέλη του Α΄ δεν άλλαξε σοβαρά τον ΠΑΟΚ στις αρχές του Β΄ ημιχρόνου. Και δεν είναι τυχαία η δεύτερη τελική του ΠΑΟΚ στο 63ο λεπτό.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ (αποβλήθηκε στο 70ο ο Μορέιρα) και οι αλλαγές Λουτσέσκου αναμενόταν διαμόρφωση νέων συνθηκών στον αγώνα. Ο Πανσερραϊκός δεν παρέδωσε ο πνεύμα του. Ο ΠΑΟΚ δεν έψαξε όσο έπρεπε ο δικό του.

Τότε ήρθε η δεύτερη ολόσωστη αποβολή του Δεληγιαννίδη (τσάκισε με τις τάπες του τον Τάισον) στο 83ο λεπτό. Το γεγονός συνέβη στην πρώτη εκδήλωση κλασσικής επίθεσης του ΠΑΟΚ, σε χρόνο dt, με τον πυραυλοκίνητο Βραζιλιάνο του.

Και μετά; Τυπική διαδικασία μίας ακόμη νίκης του ΠΑΟΚ. Με το 0-2 με αυτογκόλ του Πεταυράκη! Αυτή είναι η Τρίτη σερί εκτός έδρας νίκη. Μετριέται ως νίκη, βλέπετε, το 2-1 στην κανονική διάρκεια με τον Παναθηναϊκό. Είπαμε όμως: Προηγείται η ουσία, οι τρεις βαθμοί! Έπονται οι εντυπώσεις…

ΥΓ : «Έφυγε» ένα από τα καλύτερα παιδιά του ΠΑΟΚ. Σαρξ εκ σαρκός του ο Απόστολος Ανέστης ήταν στα νιάτα του από τους πλέον αγαπημένους των φίλων του «δικέφαλου». Στυλοβάτης της Ακαδημίας «Γιώργος Κούδας». Θα βρει συμμαθητές και δασκάλους του στον ουρανό τους! Καλό του ταξίδι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.