Τραμπ: Αντιδρά στην καταδίκη του… «στημένη πολιτική δίκη»

Metrosport Team31 Μαΐου 2024

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που καταδικάστηκε σε ποινικό δικαστήριο. Ο ίδιος αντιδρώντας στην καταδίκη του έκανε λόγο για «στημένη πολιτική δίκη».

Παρ’ όλα αυτά μπορεί να συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία με στόχο να νικήσει τον απερχόμενο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε την 11η Ιουλίου, τέσσερις ημέρες πριν την επίσημη απόδοση του χρίσματος στον πρώην πρόεδρο, ως την ημέρα που θα του απαγγελθεί η ποινή του. Εκτός αυτού, επέτρεψε ο καταδικασμένος πρώην πρόεδρος να παραμείνει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης. Δεδομένου του ότι ο Τραμπ θα είναι 78 ετών και δεν έχει ποινικό μητρώο, ο δικαστής πιθανόν θα του απαγγείλει ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία και την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Μετά την καταδίκη του Ντόναλντ Τραμπ το site της προεκλογικής εκστρατείας του ανακατεύθυνε τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρουσιάζοντάς τον σαν «πολιτικό κρατούμενο».

Μάλιστα μήνυμα του Τραμπ αναφέρει: «Μόλις καταδικάστηκα σε στημένη πολιτική δίκη που αποτελεί κυνήγι μαγισσών: δεν έκανα τίποτα κακό. Έκαναν έφοδο στο σπίτι μου, με συνέλαβαν, με φωτογράφισαν, και τώρα μόλις με καταδίκασαν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.