Τραγικές διακοπές για ξένους τουρίστες: Πώς έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα

Παναγιώτα Απέργη29 Αυγούστου 2024

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές τουλάχιστον 10 τουριστών στην Ελλάδα, με τα περιστατικά να συνεχίζονται ακόμη και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αποτελώντας για άλλη μια φορά μείζον θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ήδη, από τις αρχές Ιουνίου, πέντε τουρίστες έχασαν τη ζωή τους, με τα διεθνή ΜΜΕ να θέτουν σειρά ερωτημάτων για τους λόγους που οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά επέλεξαν να αψηφήσουν τις οδηγίες, χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η περίπτωση του 67χρονου Γερμανού που είχε πάει, στα μέσα Ιουνίου, για πεζοπορία μεταξύ Σούγιας και Αγίας Ρουμέλης στα Χανιά, με τα σωστικά συνεργία να τον εντοπίζουν  χωρίς τις αισθήσεις του, εκτός κεντρικού μονοπατιού Ε4.

Νεκρή εντοπίστηκε στη μεγαλόνησο επίσης, το απόγευμα της 16ης Αυγούστου μια Γαλλίδα τουρίστρια, που κινούνταν με τη μηχανή της στο ύψος των Σισών, στα Χανιά. Η μηχανή του θύματος, που κινούνταν επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, φέρεται να συγκρούστηκε με φορτηγό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της.

Τον ίδιο μήνα, ένας 55χρονος τουρίστας από τις ΗΠΑ, που αναζητούνταν για αρκετές ημέρες στο Μαθράκι, στην Κέρκυρα, εντοπίστηκε νεκρός σε παραλία κοντά στο παλιό λιμάνι, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους για την τύχη του. 

Ένα μήνα αργότερα, στις 11 Ιουνίου, άλλη μια τραγωδία με θύμα τουρίστα σημειώθηκε στα Επτάνησα και, συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, όταν ο 23χρονος τουρίστας, ο οποίος προσπάθησε να κατέβει από μπαλκόνι, έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στο έδαφος από ύψος περίπου 1,5 μέτρο.

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών του τοπικού νοσοκομείου, ο 23χρονος δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Στην Κεφαλλονιά, ο 20χρονος Μπέντζαμιν, ο οποίος ήρθε στη χώρα από τη Νότια Αφρική, βρέθηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Πάλιουρα, μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη γνωστοποίηση ότι χάθηκαν τα ίχνη του, στις 12 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος Μπέντζαμιν, που εργαζόταν σε καταμαράν στο νησί, πήρε το φουσκωτό και πήγε για μπάνιο στη θέση Πάλιουρα, με τη βουτιά, ωστόσο, να αποβαίνει μοιραία.

 Αλλεπάλληλες τραγωδίες σημειώθηκαν και στα νησιά του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και στη Σάμο, όπου στις 15 Ιουνίου, οι αρμόδιες Αρχές εντόπισαν τη σορό ενός 74χρονου από την Ολλανδία, ο οποίος αγνοούνταν για περίπου μια εβδομάδα.

Ο αδικοχαμένος άνδρας είχε πάει για πεζοπορία σε δύσβατη περιοχή, αλλά τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη διαδρομή που πηγαίνει προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, καταλήγοντας να πέφτει σε μία χαράδρα.

Άδοξο τέλος είχε και η αναζήτηση μιας 64χρονης Ολλανδέζας τουρίστριας, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 22 Αυγούστου. Η σορός της ηλικιωμένης εντοπίστηκε το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου από διερχόμενο Βέλγο τουρίστα, σε περιοχή κοντά στο Πυργάκι.

Τραγική κατάληξη είχαν επίσης οι διακοπές ενός 57χρονου τουρίστα από τη Βρετανία, ο οποίος βρισκόταν στη Σκιάθο από τις 28 Ιουνίου και, κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως προέκυψε από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο Βρετανός ανέβηκε στον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου, που πλέον δεν ήταν σε λειτουργία, και έπεσε στο κενό.

Δραματική τροπή πήρε και ο επίλογος των ερευνών για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 5 Ιουνίου στη Σύμη. Οι αρχές, μετά από εκτεταμένη έρευνα, εντόπισαν τη σορό του 67χρονου Βρετανού, σε βραχώδη περιοχή του νησιού.

Στο ίδιο νησί, εντοπίστηκε νεκρός στις 24 Αυγούστου, 33χρονος Ελβετός τουρίστας, που έκανε ημερήσια κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Ο αδικοχαμένος άνδρας φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του πάνω στο σκάφος, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Δυσάλωνας προς το λιμάνι της Σύμης, καταλήγοντας λίγη ώρα αργότερα.

Από το μπαράζ θανάτων τουριστών δεν γλύτωσε ούτε η Αμοργός, όταν μια 56χρονη Ελληνίδα έπεσε στο κενό στην περιοχή Άγιος Παύλος, με τις συνθήκες του δυστυχήματος να μην έχουν ακόμη διευκρινιστεί, αν και τόσο η εκλιπούσα όσο και η κόρη της βρίσκονταν σε απόκρημνο σημείο.

Όπως εκτιμάται, η 56χρονη γλίστρησε και έπεσε μπροστά στα μάτια της κόρης της από γκρεμό, περιοχή για την οποία οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλάκις επισημάνει τις αρχές για την επικινδυνότητα της. 

Παράλληλα, στη Ρόδο, οι αρχές εντόπισαν τη σορό ενός 48χρονου τουρίστα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 12 Ιουλίου, όταν είχε πάει για μπάνιο στην παραλία του Θεολόγου με την ανιψιά του. Κατά πληροφορίες, η σορός δεν έφερε ρούχα και από τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι πρόκειται για πνιγμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.