Τους τελικούς τους κερδίζεις…

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης, Κ.Πετρωτός

Αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ θα μιλούσαμε για δύο εβδομάδες ιδανικής προετοιμασίας για τον τελικό τίτλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Για τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό θα ξεκαθαρίσει σήμερα η κατάσταση, η υπόλοιπη ομάδα, όμως, δείχνει αγωνιστικά και ψυχολογικά έτοιμη για να είναι αυτή κυρίαρχη στον αυριανό αγώνα και ο ΠΑΟΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς που θα τον βάλουν πολύ δυνατά στην μάχη της πρωτιάς.

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του εκπόνησαν ένα στοχευμένο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης για να βγάλει ο ΠΑΟΚ με πλήρη επάρκεια από πλευράς ενέργειας τα τρία ματς και επιπλέον, δούλεψαν πολύ με τους παίκτες στο κομμάτι της ψυχολογίας. Οι ομιλίες, τα τετ-α-τετ και οι συζητήσεις μέσα στα αποδυτήρια είναι καθημερινές και ο στόχος είναι όλοι να πάνε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον τελικό.

Το μότο στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια είναι «τους τελικούς δεν τους παίζεις, τους κερδίζεις», μια ατάκα που τη έχουμε ακούσει πολλές φορές και δημόσια από παίκτες (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Βιεϊρίνια). Οι παίκτες γνωρίζουν ότι θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των οπαδών, η Τούμπα θα είναι καυτή και θα δώσει ώθηση στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θέλουν να την εκμεταλλευτούν για να πάρουν το τρίποντο.

Ο Ραζβάν τους «φτιάχνει» με τα δικά του λόγια

Φυσικά, κυρίαρχο ρόλο στο ψυχολογικό «ντοπάρισμα» των παικτών έχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που πάντα έχει τον τρόπο του να «φτιάχνει» τους παίκτες, προσπαθεί με διάφορες ατάκες να τονώσει την αυτοπεποίθηση και τον εγωισμό τους. «Από εμάς εξαρτάται να νικήσουμε σε αυτό το ματς. Μπορούμε να το κάνουμε, το έχουμε αποδείξει και με τον Ολυμπιακό και σε πολλά μεγάλα ματς, αρκεί να παίξουμε με έξυπνο τρόπο».

Και δεν μένει μόνο εκεί. Προσπαθεί να θυμίζει στους παίκτες ότι έκαναν πολύ μεγάλο κόπο, έχυσαν ποτάμια ιδρώτα για είναι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι πριν λίγες εβδομάδες και πρώτος στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

Τους «κεντρίζει» στον εγωισμό και θέλει να τους «χτυπήσει» στο φιλότιμο και να τους βγάλει όλο το τσαγανό. Το αποτέλεσμα θα φανεί αύριο το βράδυ, όμως, η αλήθεια είναι ότι σε ματς που το προετοίμαζε μέρες ο ΠΑΟΚ είναι συνήθως καλός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.