Τουρσουνίδης: «Ήρθε η ώρα να παίξει ο ΠΑΟΚ Champions League»

Metrosport Team05 Αυγούστου 2024

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες του ΠΑΟΚ να περάσει το εμπόδιο της Μάλμε και να προκριθεί αρχικά στα play off του Champions League, αλλά και στο League Stage του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο βετεράνος μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου του Βορρά επισήμανε πως ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος της Μάλμε και πρέπει να το δείξει εμπράκτως στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εκτίμησε πως είναι στις δυνατότητές του να περάσει και από το εμπόδιο των Σπάρτα Πράγας ή Στεάουα Βουκουρεστίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον αυριανό, πρώτο, αγώνα με αντίπαλο τη Μάλμε στη Σουηδία: «Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι, σε σύγκριση με τον πρώτο αντίπαλο. Είναι μια καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα, πιο αθλητική. Εμείς σαν υλικό, ποιότητα ποδοσφαιριστών και συνόλου είμαστε πολύ καλύτεροι. Σ’ αυτή την περίοδο δεν είμαστε στο 100% ετοιμότητας που θα περίμεναν όλοι. Είναι φυσιολογικό αυτό. Δεν μπορεί σ’ αυτή τη χρονική στιγμή να είσαι στο 100% όσο καλή προετοιμασία να κάνεις. Από προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Αυτό που προέχει είναι ο ΠΑΟΚ να βγάλει χαρακτήρα ως ομάδα και σε ατομικό επίπεδο οι ποδοσφαιριστές την ποιότητά τους. Είμαστε πολύ καλύτεροι σαν ομάδα και ως μονάδες».

Για τις επιλογές της ενδεκάδας: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε, ο προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και πλάνο. Τη σκέψη του για το παιχνίδι. Εγώ θα επέλεγα Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια και Κεντζιόρα στην ενδεκάδα. Ο προπονητής όμως έχει τις δικές του σκέψεις. Όποιοι παίκτες κι αν αγωνιστούν πρέπει και θα δώσουν το 100%. Παίζουν ρόλο και η τύχη και η μέρα. Η ομάδα πρέπει να βγάλει προσωπικότητα και εμπειρία που έχει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να δείξει από το πρώτο λεπτό ότι ήρθαμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πόσο σημαντικό είναι να κρατήσει ο ΠΑΟΚ το μηδέν στην άμυνα: «Σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όπως έχει γίνει, χωρίς να μετρά το εκτός έδρας γκολ, είναι διαφορετικοί οι αγώνες. Θα είναι ό,τι καλύτερο να κρατήσει το μηδέν ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο και να βάλει γκολ στο ματς. Υπάρχει και ο επαναληπτικός. Το παιχνίδι στην έδρα σου είναι πιο δύσκολο από τα εκτός έδρας, το λέω βάσει εμπειρίας. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο. Εντός έδρας έχεις το κόσμο και τη συμπαράσταση, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις. Στο εκτός έδρας μπορείς να το διαχειριστείς ανάλογα με το αποτέλεσμα και τον αντίπαλο, είσαι πιο ψαγμένος και συγκεντρωμένος. Το εκτός είναι πιο εύκολο να πάρεις το αποτέλεσμα».

Για την κλήρωση των play off, τη Σπάρτα Πράγας και τη Στεάουα Βουκουρεστίου: «Θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Είναι ομάδες στα ίδια επίπεδα, απ’ όσο λίγο ξέρω, και δε γνωρίζω την ετοιμότητά τους. Είναι νομίζω στο ίδιο επίπεδο. Είναι μια κλήρωση, με το καλό να περάσουμε αρχικά τη Μάλμε, που βρίσκεται στις δυνάμεις του ΠΑΟΚ να καταφέρει να περάσει».

Για το αν αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στο Champions League: «Είναι πράγματι μια μεγάλη ευκαιρία. Στο ποδόσφαιρο, εσύ τις δημιουργείς τις ευκαιρίες. Είναι μεγάλο κίνητρο. Η ομάδα αξίζει να παίξει στο Champions League. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μόνο ανοδικά βήματα και φτάσαμε σε υψηλό επίπεδο ως οργανισμός και ομάδα. Είναι η ώρα να γευτούμε τη συμμετοχή στο Champions league».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.