Τουρκία-Πορτογαλία: Παίζουν για την πρωτιά-Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης

Metrosport Team22 Ιουνίου 2024

Η Τουρκία ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της, κερδίζοντας πάντως πιο δύσκολα απ' όσο δείχνει το 3-1, την αντίσταση της ΓεωργίαςΣα δαιμονισμένη μπήκε στο ματς, έχοντας δοκάρι (9') και κάποιες ακόμα καλές στιγμές, έως ότου πάρει προβάδισμα στο 25' με τρομερή εκτέλεση του μπακ Μούλντουρ.

Στην αμέσως επόμενη φάση βρήκε και δεύτερο γκολ το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, εξέλιξη που την έριξε και αυτό της κόστισε αφού στο 32' έπειτα από αδικαιολόγητο κενό στην άμυνα της δέχτηκε την ισοφάριση, ενώ δύο λεπτά αργότερα απέφυγε την ανατροπή. Πίεσε αρκετά στην εκκίνηση του β' μέρους, βρίσκοντας εν τέλει το 2-1 με γκολάρα του Γκιουλέρ στο 65', ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε ντεμπούτο του σε Euro, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο (vs Ελλάδα, 2004) και τον Ούγγρο Μπένε (vs Ισπανία, 1964). Εφιαλτικό πάντως το υπόλοιπο του ματς, με τη Γεωργία να έχει 2 δοκάρια (69', 95') και μία ακόμα καλή στιγμή. Το τελείωσε στο 96' σε κόντρα επίθεση.

Στα αγωνιστικά, δεν κατάφερε να επανέλθει στις προπονήσεις ο Καχβετσί και μάλλον χάνει και το αποψινό.



Η Πορτογαλία από την άλλη, τα βρήκε σκούρα κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Τσεχίας, ωστόσο δεν σταμάτησε να προσπαθεί και δικαιώθηκε, παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο φινάλε.
Από νωρίς σε κυριαρχικό ρόλο στο ματς και δεν ήταν λίγες οι φορές που διέσπασε την αντίπαλη οπισθοφυλακή, ωστόσο οι φάσεις της δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Κόντρα στη ροή του ματς και σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις των Τσέχων στα καρέ της, δέχτηκε το 0-1 στο 62' με μακρινό σουτ. Δεν πτοήθηκε και απάντησε άμεσα, στο 69' με αυτογκόλ. Φυσικά και δεν της αρκούσε ο βαθμός, τα έδωσε όλα

για το τρίποντο, στο 86' σκόραρε αλλά υπήρξε οφσάιντ στη φάση, όλα κανονικά στο 91' με την χρυσή αλλαγή Φρανσίσκο Κονσεϊσάο να σκοράρει 111 δευτερόλεπτα αφότου μπήκε στο ματς να την βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, χωρίς προβλήματα ο κόουτς Μαρτίνεθ, που δεν προτίθεται να αλλάξει πρόσωπα και σχηματισμό στην ομάδα.



ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΤΟΥΡΚΙΑ – ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΩΡΑ: 19:00
TV: ΕΡΤ1
ΓΗΠΕΔΟ: BVB Stadion Dortmund (81.365)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φέλικ Τσβάγιερ (Γερμανία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.